Càritas instal.la 8 contenidors de roba usada a Tortosa

En menys de tres mesos s'han recollit vuit mil quilos de roba

Càritas Diocesana ha instal·lat vuit nous contenidors de recollida de roba a Tortosa. La incorporació d’aquests nous contenidors vermells neix de l’acord signat entre Càritas i la Fundació Formació i Treball (membre del projecte Roba Amiga) que es va signar al maig d’aquest any. En aquest marc, l’Ajuntament de Tortosa vol promoure la instal•lació i servei de tractament de roba usada al seu municipi, apostant d’aquesta manera per un servei amb vessant social. Aquest matí han presentat aquesta iniciativa l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la regidora de Serveis Socials, Maria Jesús Viña, el Secretari General de Càritas Diocesana Tortosa, Agustí Adell, i la directora de la delegació de Tarragona de la Fundació Formació i Treball, Marina Arnau.

Convençuts que el treball conjunt té beneficis per a tots, Càritas ha començat a instal•lar aquests contenidors arreu de l’estat espanyol, mitjançant els quals contribueix a la creació de llocs de treball per a persones en situació o risc d’exclusió social, a més de la notable contribució en la cura del medi ambient. En total, ja són 19 els contenidors instal•lats a poblacions com L’Aldea, Deltebre, L’Ampolla, Jesús, Xerta, Els Guiamets, i Tortosa. Càritas segueix treballant per poder instal•lar nous contenidors en els propers mesos a altres poblacions del bisbat de Tortosa.

L’objectiu és facilitar als ciutadans i ciutadanes del municipi l’accés als contenidors per dipositar-hi la roba de vestir, de la llar i sabates que ja no es fan servir, a fi que aquesta pugui tenir una nova vida ja sigui a través de la reutilització o del reciclatge. Quan encara no fa tres mesos que estan operatius, aquests vuit contenidors han recollit ja vuit mil quilos de roba.

La roba i sabates recollides als contenidors es portaran a la planta de tractament tèxtil del projecte Roba Amiga ubicada a Sant Esteve Sesrovires, per a la seva classificació i la seva posterior distribució en programes de lliurament social dirigits a famílies en risc d’exclusió social, la venda a través de la xarxa d’establiments Botiga Amiga o bé per al seu reciclatge.
Cal destacar que el desenvolupament d’aquest programa permet donar feina a més de 110 persones en risc o situació d’exclusió social a Catalunya, les quals, a més de gestionar el procés de recuperació durant la seva contractació, realitzen també itineraris de formació i acompanyament a la inserció laboral.

A més a més i com fins ara, Càritas Interparroquial de Tortosa seguirà recollint roba a les seves dependències del Carrer Montcada 37 i farà lliurament social a les persones més necessitades que s’hi adrecin.

Fruit del seu compromís amb les persones més vulnerables, Càritas Diocesana de Tortosa impulsa aquesta iniciativa a tot el territori de la diòcesi, una aposta institucional per una economia social i solidària, respectuosa amb el medi ambient i també, perquè té garanties del procés transparent i del destí ètic de la roba recollida.

Amb la instal•lació d’aquests 8 contenidors, la ciutat de Tortosa està liderant el conjunt de municipis que han instal•lat contenidors durant aquests mesos.