Auxilien 11 cadells de gos abandonats a Jesús

Els gossets estaven desnutrits i malalts

La Guàrdia Civil ha auxiliat a la zona de la partida de Sant Bernabé, a Jesús, dues femelles de gos adultes i 11 cadells que es trobaven amb símptomes evidents de desnutrició.

L’actuació es va produir a principis de la setmana passada quan agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa, prestaven servei orientat a la protecció de la flora i la fauna pel terme municipal de Jesús, quan van ser alertats per uns veïns avisant dels incessants lladrucs d’uns cadells de gos.

Per la zona van ser vistes dues femelles de gos de raça adulta en actitud agressiva, fet inequívoc de que les mateixes estarien protegint una ventrada de cadells. Després d’escorcollar la zona de matolls van ser localitzats diversos cadells amb símptomes evidents de desnutrició i possibles malalties, establint contacte amb l’associació protectora d’animals Engrescats d’Amposta per donar suport a l’operatiu de la Guàrdia Civil en l’auxili dels animals.

Una vegada examinats els animals per part del personal tècnic de l’associació, es va recomanar l’aplicació immediata d’un tractament sanitari d’aquests, quedant aquests en poder de l’associació Engrescats que se n’ocuparà de buscar persones interessades en la seva adopció.

Aquest tipus d’actuacions estan encaminades a salvaguardar la vida dels animals, ja que en estat salvatge disposen de poca esperança de vida, i en el cas d’arribar a l’edat adulta es reproduirien sense cap mena de control, generant greus incidències en la població canina.

En no ser l’única actuació que s’ha produït a la zona, s’ha posat en coneixement del consistori de la localitat perquè posin en marxa mecanismes per tal d’evitar el creixent nombre incontrolat d’aquests animals.