Absolen l’acusat per coaccions a una dona que posava llaços grocs a Tortosa

El magistrat considera provat "un únic moment de tensió verbal" que es va allargar mitja hora però descarta que es tracti d'intimidació

El jutge de la instrucció número 1 de Tortosa ha absolt l’home jutjat dimecres per la presumpta intimidació i coacció a la llibertat d’expressió d’una dona, i el grup que l’acompanyava, mentre col·locaven llaços grocs a l’avinguda Generalitat de Tortosa el passat dissabte. En la sentència, el magistrat considera provat “un únic moment de tensió verbal”, una situació que l’acusat va admetre que es va allargar 25 minuts perquè, al llarg de 500 metres, va seguir i retreure al grup que posava els llaços grocs la seva ideologia política. El jutge però rebutja que aquesta “actitud” es pugui qualificar com a “intimidatòria” ni pugui configurar un delicte penal per coaccions. El magistrat no veu possible atribuir un comportament intimidatori a l’acusat perquè la part a qui hauria intimidat era un grup de 25 persones. L’advocat de la denunciant, a la sortida del judici, ja va avançar que en cas que la sentència no els fos favorable recorrerien a l’Audiència de Tarragona.
El PSC de Tortosa ha “celebrat” l’absolució, lamenta que es presentés “una denúncia falsa” i reclama a l’Ajuntament que retiri els llaços de l’espai públic un cop ja es va celebrar l’acte per al qual es van col·locar, una Marxa Lenta de Vehicles per la Llibertat.