34 persones denunciades en un dia a Tortosa per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma

La Policia Local de Tortosa, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, va aixecar divendres 34 actes a la ciutat per l’incompliment de les restriccions imposades per l’estat d’alarma en l’emergència sanitària del coronavirus. Davant d’això, l’alcaldessa Meritxell Roigé ha insistit que la ciutadania s’ha de confinar i fer cas de les directives per evitar la propagació del virus. També ha anunciat que els sis professionals aïllats de la Clínica Terres de l’Ebre per haver estat en contacte amb la persona morta per covid-19 dimecres poden tornar a la feina.
Així mateix, Roigé ha explicat que la Clínica Terres de l’Ebre ja està buida i que els 33 llits estan a disposició de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre. En la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió de seguiment de la crisi sanitària, l’alcaldessa ha detallat que s’ha incrementat de forma exponencial les denúncies a aquelles persones que incompleixen les restriccions, ja que en tan sols un dia s’ha passat de les 26 persones denunciades -des del començament del confinament- a 34. “La gent surt sense motiu, torno a demanar que només se surtir per comprar aliments i medicaments”, ha subratllat l’alcaldessa.
Roigé també ha destacat que s’han intensificat tant els controls policials arreu de la ciutat com les mesures d’higiene en les zones més concorregudes, com ara l’entorn dels centres sanitaris, del mercat municipal i dels supermercats. Pel que fa a les targetes moneders per a les beques menjador, la batllessa ha dit que tan aviat com les rebin per part del Govern les faran arribar a les famílies a través dels agents de la Policia Local.