Pugen les dotacions terrestres dels Bombers que treballen en un incendi forestal a Tortosa

Les flames se situen entre els colls de Santa Catalina i Coll Redó i els dos mitjans aeris que hi havia s'han retirat

Columna de fum d'un incendi forestal a Tortosa. ACN

Ja són 18 les dotacions terrestres dels Bombers que treballen des d’un quart de set de la tarda en un incendi de vegetació forestal a Tortosa. Hi havia dos mitjans aeris però s’han retirat quan s’ha fet de nit. Segons ha explicat el cos d’emergències, les flames se situen entre els Colls de Santa Catalina i Coll Redó, en una zona d’accés difícil i a contra vent, que bufa de forma moderada. Es preveu que si el foc aconsegueix sortir del coll arribi a una cresta, i es treballa amb l’objectiu d’evitar-ho. Segons els Bombers l’incendi té un potencial de 55 hectàrees, tot i que actualment es treballa en una superfície de 3.

A banda dels efectius dels Bombers també se n’ha activat del cos d’Agents Rurals. Els mitjans aeris han pogut aportar poc suport al succés, pel que fet que ha començat cap a última hora de la tarda. Una dificultat afegida és que en molts punts s’ha de treballar sense llum.

Amb tot, els Bombers expliquen que durant la nit les tasques d’extinció acostumen a avançar, pel fet que pugen les humitats i que les baixes temperatures contribueixen a minvar les flames. Des de l’Ajuntament han comunicat que s’han hagut de desallotjar 18 persones de diversos habitatges.