Tortosa demana al nou govern diàleg i un canvi de tarannà

L'alcaldessa Meritxell Roigé confia que el nou executiu de Pedro Sánchez pugui fer efectiu un acord perquè la ciutat recuperi els terrenys en desús de Renfe

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, confia que el nou president del govern espanyol, el socialista Pedro Sánchez, aposti pel diàleg polític i li ha demanat un canvi de tarannà respecte l’anterior govern del Partit Popular. Roigé ha aprofitat per demanar que es tingui en consideració la situació de les persones empresonades i exiliades de Catalunya i, com a alcaldessa, ha demanat al nou executiu que tinguin més en compte l’autonomia local dels ajuntaments enlloc de limitar les actuacions de les administracions més properes a la ciutadania.

Pel que fa a les actuacions i inversions pendents a la ciutat de Tortosa, Meritxell Roigé espera que el govern que configuri Pedro Sánchez pugui fer efectiu un acord amb Adif perquè la ciutat recuperi els terrenys en desús de Renfe. “Una de les meves primeres gestions com a alcaldessa va ser parlar amb el secretari d’Estat, teníem les converses molt avançades i confio que es mantinguin els compromisos”, ha manifestat. L’alcaldessa també ha demanat que es continuï invertint en el passeig fluvial, i ha revindicat el tercer pont per a la ciutat. Roigé també ha reivindicat la defensa del cabal ecològic del riu Ebre i la negativa de qualsevol proposta de transvasament de l’Ebre; així com inversions en el patrimoni de la ciutat com és la catedral i les muralles.