Roig: “Els republicans són còmplices de les polítiques de dretes de Ferran Bel”

El portaveu del grup socialista assegura que el PP i els independentistes es neguen a debatre les mocions del PSC perquè són els que tenen la solució als problemes

“Els ajuntaments parlem, fem i decidim política municipal.” Sota aquesta premisa el portaveu del grup socialista, Enric Roig, ha presentat avui les seves propostes per al proper ple, entenent que cal seguir treballant per re dibuixar Tortosa. La primera de les mocions, per demanar la creació d’un Carnet Jove Local, és la mateixa que es va presentar al darrer ple i l’han tornat a presentar ja que el govern municipal i els seus còmplices, els Republicans i la CUP, es van negar a debatre argumentant que el PSC havia donat suport a l’aplicació del 155, tot i que si es van debatre les presentades pel PP, que són, juntament amb el bloc independentista els veritables responsables de l’aplicació del 155.

En paraules de Roig “aquesta no és la forma de fer política. Els Republicans i la CUP han sucumbit a les ordres del Sr. Bel, el representant de la convergència més rància i retrògrada de la ciutat, que els va ordenar no debatre les mocions. I ho fan per silenciar-nos i fer-nos fóra dels àmbits municipals i per tapar les seves vergonyes amb estelades i llacets grocs. I ho fan traint a la gent que ha dipositat la seva confiança amb ells”. “Els Republicans han sucumbit a les polítiques de Bel i els van donar l’alcaldia. I ara també ho han fet al Consell Comarcal, trencant i traint un pacte per donar el govern a CiU, només perquè Bel veu en nosaltres un clar rival a l’alcaldia. Així és com volen construir la tan anhelada república catalana? Amb traïcions i mentides i volent tapar-nos la boca?”, ha reblat Roig.

Per aquest motiu s’ha volgut presentar aquesta moció, perquè pretén millorar la ciutat que està com està, bruta, fosca, mancada de manteniment, sense polítiques de joventut. “Amb aquesta proposta volem fer una crida a treballar per la joventut que creiem que està deixada per part del govern” ha matisat Roig, qui ha recordat “on està la tan promesa zona d’oci? Que s’ha fet del Nadal Jove del govern d’esquerres? quins tristos 25 anys de parc O, perquè aquest any no hi ha hagut festa de Cap d’Any a Tortosa, obligant als joves a agafar vehicles i buscar oferta lúdica fóra de la ciutat? Així estem perdent capitalitat.” Els socialistes entenem que aquesta proposta, que ha estat ben acceptada pels joves, és necessària i aportaria avantatges i descomptes als joves entre 14 i 30 anys.

Moció per demanar la creació d’una Comissió d’Ètica, Transparència i Bon Govern que redacti el Codi de conducta dels alts càrrecs

L’altra moció que ha presentat el grup socialista per al ple de novembre està relacionada amb el bon govern i respon al que estableix la Llei de Transparència, que obliga als ens locals a elaborar un codi de conducta dels alts càrrecs. Segons Roig “Ja són molts els ajuntaments i ens locals, com el Consell Comarcal, els que ha aprovat aquest codi, però l’Ajuntament de Tortosa encara no ho té, per això presentem aquesta moció que demana la seva redacció i aprovació.”El portaveu socialista ha recordat també que “el ple de desembre de 2016 ja vam presentar una moció molt similar que es va rebutjar argumentant que ja s’estava complint amb la Llei de transparència de forma significativa. Com hem vist que això no és cert i com, en aquell moment, els Republicans ens van dir que si teníem alguna cosa a dir que ho portéssim al jutjat, no entenent que únicament volíem evidenciar que la transparència és cosa de tots i demanàvem que es complís amb la llei. Per això un any després tornem a reclamar la creació de la comissió que vetlli pel bon govern i que redacti aquest codi de conducta.”

Roig ha conclòs dient que “la política de la divisió i dels blocs identitaris, és extremadament nociva en qualsevol àmbit, però especialment contraproduent en la política municipal. Per tant creiem que és inaudit que no es debatin mocions de ciutat justificant-se en posicionaments d’àmbit nacional, que res tenen a veure amb la gestió de les polítiques locals.” A més ha afegit que “continuem treballant per Tortosa i fent propostes i de ciutat i de política municipal que volem que siguin debatudes al ple defugint dels temes d’àmbit nacional i treballant per la ciutat. Els ajuntaments no han de ser el camp de batalla dels blocs identitaris, han de ser l’espai de debat de les propostes que facin que Tortosa torni a ser la ciutat de les oportunitats”