El nou conveni dels treballadors municipals millora les seves condicions laborals

Aquest conveni col•lectiu agrupa a tots els treballadors del consistori inclosos la Policia Local

Sense cap vot en contra el ple extraordinari de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest divendres el nou conveni col·lectiu del personal municipal. Un conveni que per primer cop agrupa a tots els treballadors del consistori (inclosos la Policia Local).

Aquest pas de reunir la regulació laboral en un únic document anirà seguit d’una altra modificació de la relació valorada de llocs de treball (RVLT) que complementarà el conveni col·lectiu, tanmateix no serà votada fins al pròxim ple ordinari. A més, aquest document contempla un ventall de millores i, sobretot, en l’àmbit d’ajuts socials que s’establiran ara en funció de la capacitat retributiva de cada treballador, o la flexibilitat horària la tarda dels dijous a condició que es garanteixi l’atenció al públic d’aquesta franja.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha agraït la prescripció de totes les parts per arribar a un acord i, d’aquest manera, tirar endavant el conveni. Tanmateix, lamenta que no hi hagi grans modificacions salarials perquè és un tema que està restringit i limitat per la llei i argumenta que no tenim capacitat de negociació”. A més, Bel agraeix el “sacrifici” que han sabut assumir els treballadors quan la situació econòmica ha estat complicada i s’ha compromès a “restituir els sacrificis i esforços”.

J. ALBESA