Movem Tortosa presenta la nova campanya “Sembrem la llavor del canvi!”

Volen que a partir de propostes concretes, la ciutadania pugui prioritzar i aprofundir en els principals reptes i actuacions de la ciutat

Movem Tortosa ha comparegut aquest matí en roda de premsa per presentar la nova campanya “Sembrem la llavor del canvi!” que s’iniciarà aquest Sant Jordi i acabarà a principis de l’any vinent. Aquesta iniciativa segueix a la que Movem Tortosa ha efectuat durant aquest últim any visitant tots els pobles i barris de Tortosa, on han col·laborat gairebé 3000 tortosins i tortosines, que han suspès l’actual govern municipal i han fet arribar moltes queixes i malestar per la situació en que es troba Tortosa.
En aquest sentit, Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, acompanyat per la resta del grup municipal i per la coordinadora de Movem, Sònia Rupérez, ha explicat que “ara, després d’haver fet aquesta diagnosi amb la gent durant un any de treball, continuem, fem un pas més i tornem a sortir al carrer per construir el nou projecte que reclama la gent on volem que a partir de propostes concretes la ciutadania pugui prioritzar i aprofundir en els principals reptes i actuacions que tenim com a ciutat”. Així, Jordi Jordan, ha volgut remarcar que “mentre alguns partits han dormit a la palla durant aquests anys, ara diuen que volen sortir al carrer, a pocs mesos de les eleccions, mentre que Movem Tortosa, de manera planificada portem anys treballant perquè tenim clar que la credibilitat no es guanya fent les coses a última hora”. Així, el portaveu de Movem Tortosa, ha explicat que la ciutadania podrà dissenyar juntament amb Movem el nou projecte de ciutat que Tortosa necessita i ho faran treballant sectorialment amb les taules rodones que fa mesos que han iniciat i, d’altra banda, també des d’una visió territorial, a través dels diferents barris i pobles del municipi.
El lema de la campanya, metafòricament, vol explicar que “cal sembrar la llavor del canvi” que la ciutat necessita després de més d’11 anys de governs amb les mateixes persones i els mateixos partits. Jordan, ha remarcat, que “molta gent no es creu el maquillatge d’última hora de posar la Sra Roigé a l’alcaldia quan porta 20 anys al Consell Comarcal i Ajuntament essent la mà dreta de Bel i sempre amb una ERC entregada, que a Tortosa, s’ha convertit en un apèndix dels postconvergents”. Per això, des de Movem Tortosa, asseguren “que la gent entén que cal sembrar aquest canvi i que el dia de Sant Jordi, simbòlicament, iniciaran la campanya repartint unes butlletes biodegradables amb llavors de rosella que es poden plantar perquè en breu donin fruits com els que la formació progressista vol aconseguir per Tortosa”.
Finalment, Movem Tortosa, ha explicat que la imatge de la nova campanya correspon a un skline (vista) de Tortosa amb un monument representatiu de cadascuna de les principals zones de la ciutat: El Roser (Ferreries), el Castell de la Suda (dels barris històrics com Remolins, Rastre, Santa Clara), l’ermita de la Petja (Sant Llàtzer), el monument del Bimil·lenari (el Temple) i el Mercat (Centre).