Movem lamenta la paràlisi de la candidatura de Tortosa com a Patrimoni de la Humanitat

Jordi Jordan ha recordat que fa un any es va acordar que es crearia una comissió

El grup municipal de Movem Tortosa ha comparegut aquest matí en roda de premsa per
mostrar, per enèsima vegada, la falta de voluntat política del govern municipal per tirar
endavant la candidatura de Tortosa com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO.
De fet, Jordi Jordan, ha remarcat que “mentre el nostre grup ha donat suport a la candidatura de Tortosa com a capital de la cultura catalana, amb tota la lleialtat institucional, el govern municipal no facilita la informació ni es compleix res sobre la candidatura que vam proposar nosaltres, la de Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO, que és tant o més important que l’altra i que fa anys portem reclamant”.

Així, el portaveu Jordi Jordan, ha recordat que “el procés perquè Tortosa pugui esdevenir
Patrimoni de la Humanitat és llarg i costós en el temps ja que a part de redactar la candidatura des d’un punt de vista tècnic, cal enviar-la a l’Estat perquè la incorpori a la llista indicativa existent i, finalment, pugui ser valorada a París per la UNESCO”. Un procés llarg, que compta amb el suport de Federico Mayor Zaragoza, però que a hores d’ara està al calaix des de fa gairebé un any. Jordan ha explicat que després de pressionar durant anys (amb dos mocions al 2013 i 2015 rebutjades pel govern) es va aconseguir que es contractés una empresa privada per fer l’expedient necessari, però després d’una primera reunió, no s’ha donat cap tipus d’informació més. De fet, Jordi Jordan, ha recordat que “en aquella reunió que es va produir després d’haver fet diverses rodes de premsa per denunciar la manca d’informació se’ns va prometre que se’ns donaria l’esborrany i que es crearia una comissió amb totes les forces polítiques de l’Ajuntament atès que ha de ser una qüestió de ciutat. Ha passat gairebé un any i no s’ha fet res”. En aquest sentit, aquest dilluns, Movem Tortosa va presentar una moció a l’Ajuntament on es demanava que es creés aquesta comissió i fou novament rebutjada pels vots del PDCAT i ERC. Per tot plegat, Jordi Jordan ha manifestat que “és escandalós que la Sra. Roigé en el seu primer ple ordinari com alcaldessa voti en contra d’aquesta proposta amb fent seguidisme al les actituds del Sr. Bel, impedint la creació de comissions plurals on estiguem representats tots, i més encara, els qui hem fet la proposta de candidatura. Així la ciutat no pot progressar mai perquè si paralitzen tot el que no és idea seua o s’ho intenten apropiar és impossible avançar”.

Per tot plegat, el portaveu de Movem Tortosa, ha manifestat “sentir preocupació perquè no
sabem si el govern municipal no es creu aquesta candidatura perquè és una idea nostra o
perquè també la volen paralitzar per anunciar-la més prop de les eleccions però sigui quina
sigui la causa és una profunda irresponsabilitat que ens està tornant a fer perdre el temps quan podria ser un benefici comú i per a moltes generacions que no pot estar aturada per actituds egoistes i partidistes”. Jordan ha volgut afegir que “estem convençuts que al final ho
aconseguirem perquè ens ho mereixem com a ciutat però és decebedor haver de treballar així enlloc d’anar units per causes i projectes de ciutat que ens han d’enfortir i portar progrés i futur a la nostra economia, cultura i autoestima com a ciutat”.