Meritxell Roigé, de ‘Junts per Tortosa’, s’imposa a les municipals del 26-M

Junts per Tortosa obté 7 escons, seguit de Movem Tortosa amb 5, ERC amb 4, el PSC amb 3, i Ciutadans i la CUP amb 1 cadascun

La cap de llista de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, celebrant els resultats amb el seu equip. Foto: ACN.

La candidata a l’alcaldia de Tortosa per Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha guanyat les eleccions municipals del 26 de maig a Tortosa. Roigé, que ja ha  exercit d’alcaldessa durant l’última part d’aquest mandat, ha aconseguit 4.357 vots, dada que representa un 29,03% del total. Quant al nombre de regidors obtinguts, es queda amb 7, de manera que en perd 1 respecte als comicis de 2015, quan es van presentar sota la candidatura de CiU.

Durant la celebració dels resultats, Roigé ha agraït la confiança que li han dipositat la majoria de tortosins i tortosines i ha destacat que “hem guanyat amb gairebé 1.200 vots de diferència respecte de la segona formació, per tant ha quedat clar qui ha de liderar el govern de Tortosa”.

La segona força a la ciutat ha estat Movem Tortosa, l’únic partit de l’actual consistori que ha augmentat en vots i en regidors. La formació, encapçalada per Jordi Jordan, ha registrat 3.178 vots (21,17%) i en aquest mandat tindrà 5 regidors, un més dels que li va atorgar la ciutadania de Tortosa l’any 2015. Coneguts els resultats, Jordan ha fet una valoració molt positiva dels comicis, que els posicionen com la primera força d’esquerres a la ciutat. A més, ha afirmat que “treballarem per fer realitat el missatge de canvi que avui, com fa quatre anys, hi ha hagut a la ciutat”.

Esquerra Republicana de Catalunya, que es presentava amb Xavier Faura com a candidat, ha quedat en tercera posició a la capital del Baix Ebre. Els republicans han sumat 2.952 vots (19,67%) i 4 regidors, els mateixos que tenien durant aquest mandat. Durant la nit electoral, Faura ha reconegut que “malgrat incrementar en vots i en percentatge, no hem obtingut més regidors i, a més, hem passat de segona a tercera força. De manera que els resultats no són satisfactoris”.

La quarta força a Tortosa en aquests comicis municipals ha estat el PSC, que amb 2.042 vots (13,61%) també ha mantingut els 3 regidors amb què tenia representació al consistori. Enric Roig, candidat de la formació, ha  manifestat que “els resultats no han acomplert les nostres expectatives, que eren guanyar les eleccions”.

El resultat de les eleccions d’aquest 26-M ha donat una novetat a l’Ajuntament tortosí, l’entrada del grup de Ciutadans. Liderats per Miquel Àngel Albacar, els taronja han aconseguit 1 regidor gràcies als 930 vots que han acumulat (6,20%).

Finalment, l’última candidatura que ha obtingut representació al consistori ha estat la CUP. Encapçalats  per Xavi González, han sumat 822 vots (5,48%), suficients per consolidar el regidor que ja van aconseguir l’any 2015.

D’altra banda, el Partit Popular i Primàries, les altres dues formacions que concorrien a les eleccions, s’han quedat sense representació. El Partit Popular s’ha quedat amb 359 vots (2,39%) i perd el regidor que tenia actualment al consistori, mentre que Primàries n’ha sumat 223 (1,49%), nombre insuficient per aconseguir representació.