Meritxell Roigé, candidata a les municipals del 2019

Ahir a la nit l’assemblea d’associats i simpatitzants del Partit Demòcrata a Tortosa ha ratificat per unanimitat l’actual alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé

Aquesta nit l’assemblea d’associats i simpatitzants del Partit Demòcrata a Tortosa ha ratificat per unanimitat l’actual alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, com la candidata del partit a les pròximes eleccions municipals del 2019 a la capital del Baix Ebre.

L’assemblea ha comptat amb la presència de la coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, els membres de l’executiva nacional, Ferran Bel i Lluís Soler, la presidenta de la Vegueria de les Terres de l’Ebre, Mònica Sales, el president comarcal Kilian Franch i el president local Xavi Blanch.

Blanch, que ha estat l’encarregat d’explicar als associats tot el procés de primàries ha volgut posar de manifest que “les Primàries al nostre grup municipal no són res nou, ja que en el seu moment, el candidat a les passades eleccions municipals, Ferran Bel, ja va ser ratificat per l’Assemblea Local”. Nosaltres ens creiem la participació ciutadana i la
transparència: “la vella política de Movem, ICV, Podemos es vol vestir de nova política, però que no us enganyin, no compleixen ni els seus propis reglaments de primàries i acaben escollint a dit i sense votacions el seu candidat”, ha etzibat Blanch.

La ja alcaldable Meritxell Roigé ha expressat que des del Partit Demòcrata tenim clar que “volem una Tortosa construïda per tothom i per a tothom; i la millor manera de fer-ho és escoltant tots els sectors que conformen la nostra ciutat”.

Roigé, ha exposat que sota l’etiqueta #JuntsfemTortosa pretén seguir tirant endavant el projecte de ciutat, un projecte ambiciós, amb empenta i il·lusió, fonamentat en l’esforç constant del dia a dia, que pretén treballar amb i per els tortosins i tortosines, com ja s’ha fet els darrers anys.

La coordinadora general del Partit Demòcrata ha volgut mostrar tot el suport de la direcció nacional del partit a la candidata. Pascal ha destacat que Roigé és una gran dona amb molta empenta i que així ho ha demostrat, per exemple, al parlament de Catalunya durant les tres legislatures en que va ser diputada. “Estic convençuda que Meritxell Roigé seguirà sent una excel·lent alcaldessa, no només al 2019 sinó també al 2023”. “Les idees, els valors i les persones són les que conformen un partit, estem segurs que a les municipals del 2019 podrem ser la primera força a nivell municipal”, ha afegit Pascal.

Tots els que han participat del procés han avalat Roigé, que durant els propers mesos acabarà de perfilar l’equip amb el qual encararà la victòria el proper maig del 2019.

Meritxell Roigé i Pedrola és nascuda a Tortosa, casada i mare d’una filla, actualment alcaldessa de Tortosa. Llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, i en Ciències Polítiques per la UPF i UOC, Màster en Estudis avançats d’Administració i Dret Públic per la URV i Màster en Dret i Administració Local per la URV i la UAB.

Postgraduada en Dret Urbanístic i Immobiliari per al UPF és també professora associada al departament de Dret Públic de la URV i professora de la Universitat EUSES adscrita a la URV. Advocada, membre de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa.

Va estar la primera presidenta de la JNC a les Terres de l’Ebre i actualment és consellera nacional del Partit Demòcrata. Ha estat Diputada al Parlament de Catalunya la IX, X i XI legislatura i regidora i portaveu del grup municipal a l’Ajuntament de Tortosa des del 2007 fins al febrer del 2018 que esdevingué alcaldessa de la ciutat. És també sòcia d’Òmnium Cultural, l’ANC i de diferents entitats de Tortosa.