L’actual plaça Joaquim Bau de Tortosa passa a dir-se plaça 1 d’octubre

Bel: "La plaça 1 d'octubre ens recordarà la jornada històrica però també la repressió impensable en un estat democràtic"

El ple de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat, només amb l’abstenció del PSC, el canvi de nomenclatura de la plaça Joaquim Bau pel de plaça 1 d’octubre. La proposta que ha fet l’alcalde, via decret, ha estat ratificada pels portaveus d’ERC, Movem Tortosa i la CUP. L’alcalde, Ferran Bel, ha explicat que la plaça recordarà ela jornada històrica que es va viure aquest diumenge, però també la repressió ciutadana. “Ens ha de servir per recordar el millor, el futur, el que ha de representar l’1 d’octubre però també pel que van haver de viure conciutadans nostres amb moments d’angoixa i por que haurien de ser impensables en un estat democràtic de l’Europa del segle XXI”, ha manifestat. Durant el ple d’aquest dilluns a la tarda, el govern municipal ha expressat la seva solidaritat amb els veïns de Sant Carles de la Ràpita, Roquetes i Móra la Nova, poblacions de les Terres de l’Ebre que van patir la repressió de la Guàrdia Civil.

La proposta ha estat molt ben rebuda per part d’ERC, Movem Tortosa i la CUP que han aprofitat per condemnar els fets d’aquest diumenge en una jornada democràtica.

D’altra banda, el ple d’aquest dilluns també ha aprovat la proposta d’ordenances fiscals del govern municipal, així com una moció ciutadana que, per unanimitat, ha reclamat l’absolució del tortosí Andreu Curto Baiges, un dels que serà jutjat pels fets succeïts durant la vaga general del 2012 a Barcelona. El judici està previst pel 5 d’octubre.