El grup socialista presenta la campanya “Xeic! Pos com podem canviar Tortosa!”

La campanya, com les dues anteriors, pretén sensibilitzar i implicar la ciutadania en la preservació de l’espai públic

El portaveu del PSC a l’Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, ha presentat aquest matí la campanya “Xeic! Pos com podem canviar Tortosa! Per un millor espai públic”. La iniciativa respon al desig de la formació “d’escoltar les propostes dels tortosins i tortosines i millorar la ciutat”.

L’acció segueix els passos de les dues anteriors, “Xeic! Pos com tenen Tortosa!”, del 2013, i “Xeic! Pos com continuen tenint Tortosa!”, del 2015. El projecte de fa cinc anys va arrencar de la convicció dels socialistes que la capital ebrenca “transmetia una imatge negativa, que perjudicava el comerç i el turisme”. Segons Roig, aquesta imatge tenia a veure amb la “reducció en un 25 % de la partida pressupostària dedicada a la recollida de residus”. El veïnat va respondre a la crida i va fer arribar als responsables de la campanya 455 fotografies d’aspectes que calia millorar a la localitat.

Al seu torn, “CiU i ERC van reaccionar-hi augmentant la partida destinada al manteniment de la via pública”. Per al grup socialista, però, aquesta mesura no constituïa la solució, de manera que dos anys més tard van engegar la segona campanya, en què es van recollir més de mig miler de fotografies. El regidor valora molt positivament l’impacte de totes dues accions, que es van difondre a través del lloc web i les xarxes socials. A més a més, el grup municipal va organitzar rodes de premsa sobre el tema als barris tortosins i va fer arribar a l’alcaldia escrits de denúncia, mocions i propostes.

“Una ciutat que vetlla pel seu estat públic fa sentir a gust els ciutadans. Una ciutat entesa des del progressisme és amable, habitable i accessible”, assegura Roig. Afegeix que, “finalment, el govern municipal s’ha adonat de la importància de l’espai públic per a Tortosa”. En aquest sentit, s’alegra que l’Ajuntament hagi convocat recentment el concurs per adjudicar la neteja i gestió de residus urbans: “Ens sentim implicats en aquesta petita millora”. Així mateix, agraeix ala ciutadania el fet de “considerar-nos el referent per millorar l’espai públic”.

Tanmateix, la capital del Baix Ebre “encara està bruta i deixada”, i per això el partit arrenca aquesta tercera campanya, si bé “en un to positiu, sense crítiques: volem que el tortosí se senti orgullós del municipi i s’hi impliqui. El govern municipal encara ha de fer més esforços”. Roig convida la població a fer-los arribar propostes per acabar amb les males pràctiques als espais comuns de la localitat.Les poden transmetre per Facebook, Twitter o a les “parades” que el grup muntarà als barris. Així mateix, al seu web, el partit continuarà donant consells sobre aspectes com el reciclatge, els horaris per treure la brossa o la recollida de les deposicions de les mascotes al carrer. Segons el regidor, “el més important és conscienciar la ciutadania que l’espai públic és de tothom”.

Sense abandonar l’àmbit dels espais públics, el portaveu del PSC ha valorat la decisió recent de l’Ajuntament d’obrir gratuïtament a tota la població l’aparcament de la plaça del Mil·lenari. Tot i aplaudir la iniciativa, considera que tot plegat “no s’ha fet bé. S’han malbaratat recursos públics. Quan es va construir l’aparcament hauria calgut una campanya de sensibilització prèvia de la població, que no sabia com funcionava aquell sistema d’estacionament”. Per a Roig, la decisió anunciada avui per l’alcaldessa és “una mesura electoralista i precipitada”.