Ferran Bel: “Els World Sports Games són l’oportunitat més gran que ha tingut Tortosa de promocionar-se”

El cap del consistori va afirmar que el turisme és una de les apostes principals del govern

Ferran Bel, alcalde de Tortosa, va realitzar una balanç dels primers anys d’aquest mandat, en un acte organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya. El batlle va dividir la seva intervenció en grans blocs, entre els quals destaquen l’economia, la promoció de la ciutat, els serveis a les persones, l’espai públic i els reptes de futur.

El cap del consistori va afirmar sentir-se “privilegiat” de formar part d’un govern “estable i coherent”, que farà “tot el possible perquè l’1 d’octubre la ciutadania tortosina pugui exercir el seu dret de vot”.

Bel va destacar el “sanejament financer” de la institució que representa i una important reducció en l’endeutament municipal, que no ha impedit a l’Ajuntament “invertir com mai” al llarg dels darrers anys. Assegura que “aquest és un govern auster i transparent”, que ha aconseguit estalviar “més d’un milió d’euros en 4 anys”.

Va ressaltar la creació de prop de 200 nous llocs de treball, fruit de les noves implantacions comercials (cas d’AKI, JABIL, Norauto i Saltoki), vehiculades pel pla parcial del govern municipal. Per a l’alcalde, “la millor forma d’acabar amb les desigualtats és la generació de riquesa i ocupació”.

En el capítol esportiu, els WorldSports Games, que la ciutat acollirà l’any 2019, “són l’oportunitat més gran que ha tingut Tortosa de promocionar-se”. Bel va destacar la qualitat de les instal·lacions esportives del territori, que rebran milers d’atletes d’arreu del món.

En l’àmbit sanitari, va anunciar el futur nou servei d’hemodiàlisi a l’hospital de la Santa Creu, a més de celebrar la inauguració dels nous consultoris mèdics de Campredó i els Reguers.Bel vaesmentar també la reducció del preu del bitllet dels autobusos urbans: “Aquesta és la veritable política de foment del transport públic”, va comentar.

L’acte va coincidir amb l’inici de les obres de la nova piscina municipal, d’una durada prevista de 19 mesos. Una altra de les obres en curs és la reforma del pont de l’Estat, de la qual “tots ens sentirem orgullosos”. L’alcalde va voler recalcar la determinació del consistori: “No ens poden acusar de vendre fum”.

El turisme és una de les apostes principals del govern. Els vestigis arquitectònics,trobats arran de l’enderrocament de les cases de la Catedral, plantegen un dels“grans reptes” del consistori: la transformació d’aquest jaciment en un nou espai turístic.

MARTA MILIAN ARIÑO