El PSC de Tortosa vol “obrir les portes de l’Ajuntament a tota la ciutadania”

La participació ciutadana i la transparència de les administracions i institucions són fonamentals a l’hora de governar

Enric Roig en roda de premsa a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa. Foto: Cedida.

Els i les socialistes volen promoure que “siguin els ciutadans i ciutadanes qui participin i tinguin un protagonisme actiu per trobar solucions en aquells temes de major preocupació”. Per això des del PSC és proposa crear una regidoria de participació ciutadana, “on tots els tortosins i totes les tortosines hi tinguin cabuda”.

El dret a la participació, “ha d’estar garantit per a que la ciutadania pugui exercir-lo”. Per això és imprescindible que vagi associat a una estratègia pública d’informació a la població de drets i deures, i d’aquella informació sobre els espais existents per a la seva participació. “Ens comprometem a complir les propostes que ens faci arribar la ciutadania”, ha explicat Roig.

Enric Roig ha assenyalat la necessitat de recollir per llei la rendició de comptes i l’obligació de l’administració i altres institucions que ha de posar la informació a disposició dels ciutadans i ciutadanes. “Proposem constituir la comissió que ha de vetllar per fer que la realitat del municipi sigui una eina accessible a la ciutadania. Al 2017 el govern tenia un deute de més de 29 milions d’euros dels 32 milions pressupostats”.

El govern municipal té el deure de complir amb aquelles propostes que durant el seu mandat ha fet arribar a la ciutadania. El govern d’ERC i el PDeCAT “no ha complert amb  les seves propostes”, renunciant a projectes com el nou hospital, el Pla Local d’Ocupació, l’Oficina Integral de turisme, i altres propostes culturals i d’oci, a més de “no constituir-se les comissions paritàries dels pobles de Tortosa”.