L’skatepark de la plaça dels Països Catalans tornarà a ampliar-se

La proposta ha estat la guanyadora indiscutible de les propostes dels Pressupostos Participatius 2018

Aquest matí l’alcaldessa, Meritxell Roigé, juntament amb Marià Martínez, regidor d’Hisenda, i Mercè Chiapella, directora del Gabinet CERES, han presentat les propostes guanyadores de l’última edició dels Pressupostos Participatius, que s’executaran al llarg d’aquest any.

Martínez ha subratllat l’increment en la participació respecte de l’any passat, concretament del 19 %. Per a ell, aquesta dada constitueix “una recompensa per la feinada”. Les raons d’aquest augment en la participació han estat l’ampla difusió de les propostes i la novetat del vot telemàtic. El regidor ha reconegut que “no ens esperàvem tanta votació per Internet”. Del total de 1920 vots rebuts, un 37 % han estat electrònics. En aquest sentit, ha felicitat el departament d’informàtica de l’Ajuntament per la seva labor. Així mateix, ha celebrat el fet que molts tortosins i tortosines acudissin a votar a Expoebre.

La directora de CERES, firma assessora de l’Ajuntament per als Pressupostos Participatius, s’ha sumat als agraïments del regidor i ha valorat “la col•laboració i predisposició” de l’equip tècnic i polític. “En comparació amb altres municipis, la implicació de la ciutadania tortosina ha estat extraordinària, com ja ho va ser l’any passat”, ha afegit.

Segons l’alcaldessa, el dels Pressupostos Participatius ha estat “un procés intens, però n’estem encantats”.Ha destacat el caràcter “absolutament real i democràtic” d’aquest instrument a la capital del Baix Ebre: “En altres poblacions, és l’Ajuntament qui aporta les idees perquè les voti la ciutadania”.

Enguany el govern municipal disposava d’un pressupost de 170 000 euros per al nucli de Tortosa; Vinallop i els Reguers en tenien assignats 15 000 cadascun.

La proposta guanyadora, amb 445 vots, ha estat la de l’ampliació de l’skatepark de la plaça dels Països Catalans, al barri de Sant Llàtzer. Amb una partida de 42 000 euros, serà la segona vegada que s’engrandeix aquest espai.

El segon lloc ha estat per a la instal•lació d’una pèrgola i bancs a la plaça de Francesc Macià, a Ferreries. Aquesta proposta, escollida per 233 ciutadans, es farà realitat amb 59 000 euros.

La proposta de rehabilitació del llac vell del parc de Teodor González i la de l’enllumenat d’un tram de la Via Verda van obtenir el mateix nombre de vots. Atès que el pressupost disponible no permetia engegar totes dues iniciatives, es va celebrar un sorteig de desempat. La guanyadora va ser la corresponent al llac del parc.

Les altres idees guanyadores tenen a veure amb la mobilitat i la comoditat de la ciutadania. Així, s’eliminaran les barreres arquitectòniques a les voreres del carrer d’Alfara per accedir al CAP Baix Ebre, es garantirà l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda a l’escenari de l’Auditori Felip Pedrell i s’instal•laran bancs a les parades d’autobús que no en disposen.

Quant als Reguers, les propostes més votades han estat l’ampliació de l’skatepark de la zona esportiva i la instal•lació d’un pas elevat de vianants a l’avinguda de la Pedra Alta, a la sortida de l’escola. A Vinallop s’asfaltarà un tram del carrer del Barranc de Roé i s’instal•larà un niu biblioteca al parc d’Hilari Arasa.