Movem Tortosa proposa diverses accions de millora pels pressupostos de 2019

Algunes d’aquestes actuacions són dinamitzar l’economia i perfeccionar la via pública de la ciutat

El grup municipal encapçalat per Jordi Jordan exposa diversos suggeriments perquè se tinguin en compte en els pressupostos de l’any vinent. “Des de Movem Tortosa proposem quatre eixos d’actuació que són, per una banda, la promoció econòmica de la ciutat, la millora de la via pública, l’ impuls del patrimoni i l’ impuls de la millora de les instal·lacions esportives”,apunta, Jordi Jordan, portaveu del grup municipal Movem Tortosa.

Jordan exposa que la ciutat necessita més mesures en l’àmbit de la promoció econòmica perquè, diu, és el que mostren les xifres. Assegura que Tortosa ha perdut 2.200 habitants en els darrers deu anys i que les xifres d’atur són superiors a la resta de Catalunya i de la pròpia comarca del Baix Ebre. Per això, explica, proposen la creació de plans d’ocupació propis per contractar gent que està a l’atur, un pla local d’habitatge per tal d’impulsar el sector de la construcció i fer-ho rehabilitant habitatges que estan en situació de ruïna. I per últim, crear subvencions per a beques destinades a estudiants universitaris i de cicles.

Des del grup municipal també reclamen que se destinin diverses partides pressupostàries en l’àmbit de la via pública.  Demanen  que se millori l’enllumenat del carrers, ja que, diuen, fa uns anys van fer una auditoria amb enginyers i se va demostrar que el 80% dels carrers de Tortosa estan fora de la normativa. A més, demanen que se suprimeixin les barreres arquitectòniques de la ciutat. “Evidentment, afecten a persones amb mobilitat reduïda però també afecten a la ciutadania en general. Per exemple, a les persones que van amb cotxets de criatures o carros de compra, i fa que Tortosa no sigui una ciutat amable a l’hora de desplaçar-se dia a dia”, explica, Jordi Jordan. També, suggereixen l’arranjament de voreres i millora de certs carrers com per exemple el carrer Amposta, la rambla Catalunya i el carrer Sant Roc.

Dins l’àmbit d’impulsar el patrimoni de la ciutat demanaran la rehabilitació de l’antiga clínica Monegal i de l’edifici que està situat al Grup del Temple on hi ha diferents entitats socials. Exposen, a més, que cal crear nous espais municipals com per exemple una llar d’infants pública o un jardí de cendres al cementiri municipal. Des de Movem Tortosa també exposen que s’haurien d’arranjar les fortificacions de Bonet i de Tenaces, perquè tenen algunes parets que estan a punt de caure o bé ja han caigut.

Finalment, dins l’eix per millorar les instal·lacions esportives de Tortosa reclamen la construcció d’una pista d’atletisme reglamentària i la renovació de la gespa artificial del camp de dintre, el cobriment del velòdrom, extreure el d’amiant dels pavellons de Ferreries i del Temple i la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol de Campredó.

Jordan ha remarcat que totes aquestes propostes estan fetes en positiu i amb l’objectiu de millorar la ciutat.