Movem Tortosa inicia els contactes per formar un nou govern al municipi

El cap de l'oposició, Jordi Jordan, obre converses amb la resta de grups per explorar una alternativa a Roigé

El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha tornat a llançar públicament la proposta de formar un nou govern de la mà d’ERC per desbancar Meritxell Roigé de l’alcaldia, després de la seva derrota aquest dimecres en la qüestió de confiança vinculada als pressupostos d’enguany. Movem, que dona suport a republicans al Consell del Baix Ebre, amb el portaveu municipal d’ERC, Xavier Faura, com a president, necessitaria però també el suport dels regidors de C’s i la CUP, atès que la suma dels dos grups, amb nou regidors, es queda dos per sota de la majoria absoluta. Jordan, que ha demanat “altura de mires ha tothom”, ha anunciat l’inici d’una ronda de contactes per explorar la viabilitat del pacte, que s’hauria de concretar abans de 30 dies.

“Tenim l’obligació i el convenciment, com a primer grup de l’oposició, d’intentar configurar un altre govern municipal perquè la ciutat hi necessita i és el nostres compromís. Per nosaltres no serà”, ha assegurat Jordan, que en tot moment ha situat al centre de l’equació els republicans. “A ningú se li escapa que ERC és qui té la potestat de decidir si vol que es produeix aquest canvi o no atesa l’aritmètica i posicionament actuals”, ha insistit.

Movem, segons ha explicat, està disposat també a parlar amb el regidor de C’s i el de la CUP per aconseguir el seu suport a una eventual moció de censura. En aquest sentit, ha recordat que uns i altres ja han apuntat que estarien disposats a votar a favor si s’incorporen propostes com facilitar terrenys per un nou hospital o construir una llar d’infants pública, si bé els cupaires rebutgen obertament la participació de C’s un eventual acord de govern.

En el cas que durant els pròxims trenta dies no es pugui concretar una alternativa que pugui fer prosperar una moció de censura, l’actual coalició en minoria de Junts per Tortosa –amb set regidors- i del PSC- amb tres- mantindria el govern i veuria aprovats els comptes per aquest 2022.