Les proves diagnòstiques a l’hospital de la Santa Creu revelen 4 nous casos positius de coronavirus

El brot ha afectat deu persones, entre professionals sanitaris i pacients, un dels quals, ingressat a la unitat de pal·liatius, ha mort la nit passada

Hospital de la Santa Creu de Jesús, de Tortosa

Després que la setmana passada es detectés un brot de positius de coronavirus a l’hospital de la Santa Creu de Jesús, amb sis casos entre pacients i professionals del centre, aquest cap de setmana l’hospital de titularitat municipal de Tortosa ha dut a terme proves PCR a totes les persones que es troben ingressades, a les de la residència de la tercera edat del complex assistencial així com a tot el personal del centre, per conèixer l’abast real del brot.

Només en queden pendents 45, corresponents als professionals que estan de vacances o que no tenien torn de treball durant l’última setmana. En total, 750 diagnosis, que inclouen també les dels pacients de la unitat de nefrologia, que malgrat que estiga situada en un edifici separat de la resta del complex sanitari també s’analitzen per descartar qualsevol afectació.

Dels resultats d’aquestes proves se n’ha pogut determinar l’existència de quatre nous casos que, sumats als coneguts la setmana passada, en aquests moments situen el total del brot en 9. El fet que una de les professionals positives fos també una germana de la casa mare de la Consolació ha permès detectar tres casos positius més dins la congregació.

D’altra banda, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha informat que durant la nit del diumenge va morir una de les persones que es trobava a la unitat de cures pal·liatives, ja en un moment de salut molt greu, i que havien donat positiu.

D’altra banda, ha explicat que aquest dilluns el departament de Salut tenia previst el trasllat d’una altra persona positiva per covid19 des de l’hospital Verge de la Cinta cap a la planta de pal·liatius de l’hospital de la Santa Creu.

Roigé ha recordat que l’accés al centre hospitalari i a la residència estan restringits i ha demanat comprensió a les famílies, a les quals l’hospital de la Santa Creu facilita el contacte de manera telemàtica amb les persones ingressades.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha agraït a la plantilla del complex assistencial “els esforços que estan duent a terme per fer front a aquest moment difícil”, ha subratllat.