L’ajuntament de Tortosa i la Fundació Bancària La Caixa signen el conveni de col•laboració per continuar treballant junts

Els infants i la gent gran són una de les seves prioritats en els programes socials de la ciutat

L’ajuntament de Tortosa i la Fundació Bancària La Caixa signen el conveni de col·laboració per continuar duent a terme diversos programes socials a la ciutat. Les principals iniciatives d’aquesta cooperació pública i privada és la lluita contra la pobresa infantil, la inserció laboral dels col·lectius més vulnerables, la gent gran i la soledat no desitjada.

Un altre dels projectes pels quals treballen és el d’intervenció comunitària cultural que va començar a la ciutat l’any 2010. “Busquem com podem aconseguir una millor convivència pel futur en els llocs en alta diversitat. (…) És un programa que a diferència dels demés aquest el que ha de fer és impulsar a què passin coses i que passin d’una manera determinada. És a dir, comptant amb tothom, aconseguint que tothom participi, escoltant a tothom, i per tant que quan féssim alguna cosa com que ho hem compartit tots, ens faci sentir que allò ens implica a com podem fer que allò sigui millor”, apunta, Marc Simón, sots-director general Fundació Bancària La Caixa. A més, assegura que aquest projecte és el que els ha ajuda a desplegar els altres programes i a que se pugui treballar d’una manera coordinada entre tots, tant amb l’ajuntament com amb altres entitats.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, agraeix la col·laboració a CaixaBank i assegura que sense la seva aportació no seria possible dur a terme tots aquests programes socials. El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha coincidit i ha dit que aquesta cooperació entre empresa privada i administració és essencial per dur a terme aquests projectes: “No és donar un xec sinó que darrera hi ha molta metodologia que permet fer-ho possible amb la col·laboració de l’ajuntament i les diferents regidories. (…) Nosaltres un programa tampoc el podríem fer, necessitem  la col·laboració de l’ajuntament que fa que el programa sigui un èxit i per tant això és molt important”.

Per part de l’ajuntament i La Caixa esperen continuar treballant junts per tal de tirar endavant tots aquests programes socials a la ciutat.