La plataforma en defensa de l’Ebre celebra els seus 18 anys

El grup Pepet i Marieta està component el que serà l'himne dels 18 anys del moviment

La plataforma en defensa de l’Ebre compleix 18 anys i ho celebra amb un programa d’activitats des de setembre fins la primavera. “Els 18 anys per a nosaltres representa la consolidació i la maduresa del moviment social, és molt difícil que un moviment social aguanti tants anys i aguanti d’una manera en què quan li dius a la gent que cal fer alguna cosa te respon, això és complicat i nosaltres de moment ho estem aconseguint”, explica, Matilde Font, portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

El primer acte festiu tindrà lloc el 15 de setembre al matí amb la repintada del mural de Tortosa. Per la tarda, al centre cívic de Tortosa s’iniciarà un debat amb joves de la conca de l’Ebre i s’inaugurarà una exposició fotogràfica de la història del moviment. Al vespre se farà un sopar de germanor i acabarà amb el concert del grup Els Sirgadors que emetran un repàs històric videogràfic. “Creiem que és un concert que s’adapta molt bé a les circumstàncies, serà un concert reivindicatiu, potent i creiem que mos deixarà un bon sabor de boca a tothom perquè la veritat és que val la pena escoltar i veure, perquè el seu espectacle a part de musical també va acompanyat d’una actuació audiovisual molt potent”, apunta Joan Antoni Panisello Querol, portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

El divendres 16 de setembre se realitzarà la XVIII piraguada de la PDE (Plataforma en Defensa de l’Ebre) que s’iniciarà a Xerta i acabarà a Tortosa. A més, per celebrar la majoria d’edat del moviment, el grup Pepet i Marieta està component una cançó que s’estrenarà com l’himne de la plataforma.

Per tal de poder cobrir les despeses de totes les activitats, el moviment PDE iniciarà una campanya per recollir diners mitjançant la plataforma TotSuma.cat. A més, avui, 5 de setembre, ja s’ha iniciat la campanya de xarxes socials amb l’etiqueta #18anysLoRiuÉsvida. L’objectiu és que tothom qui hagi assistit en actes organitzats pel moviment ho publiqui a Instagram i Twitter per tal de recordar i rememorar els 18 anys de PDE.

El portaveu de PDE, Manolo Tomàs, ha enviat un missatge als ebrencs “això no acaba, això continua i continuarà i nosaltres ens estem rearmant, reorganitzant i consolidant i animem a la societat Ebrenca que no baixi la guàrdia sigui quina sigui la situació política.”

Un dels actes més especials segons els portaveus de la plataforma serà al mes de març el dia mundial de l’aigua amb un concert a Amposta.