La nova Unitat Nefrològica de les Terres de l’Ebre: una de les millors de Catalunya

Les comarques de Terres de l’Ebre tenen l’índex d’envelliment més alt del territori català

Tres milions i mig d’euros són els que s’han invertit en l’execució de l’obra i l’equipament de la nova Unitat d’Atenció Nefrològica de les Terres de l’Ebre. S’ha inaugurat aquest matí, 18 de setembre, al recinte de l’hospital de la Santa Creu de Jesús després que se posés en funcionament el 30 de juliol.

El nou edifici de 1400 metres quadrats i els nous equipaments innovadors permeten atendre a més pacients a la vegada amb millors condicions. “Es una unidad amplia donde podemos atender a cuarenta pacientes al mismo tiempo en cada turno, con la ultima tecnología, en cuanto a planta de aguas y en cuanto a monitores”, apunta, Almudena Garnica, directora gerent de l’hospital de la Santa Creu de Jesús. A més, assegura que ara la  nova Unitat d’Atenció Nefrològica és una de les millors de Catalunya.

La nova unitat dóna una atenció durant tota la infermetat:  el diagnòstic al pacient en les consultes externes, l’atenció durant el dia i els tractaments substitutius. Dóna cobertura, també, en  l’atenció neurològica urgent les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, incloent la unitat de cures intensives a l’hospital Verge de la Cinta i amb coordinació de l’hospital Joan XXIII de Tarragona. Des de l’empresa encarregada de dissenyar i realitzar l’equipament de la unitat, Fresenius Medical Care, diuen que cal mirar cap al futur. “Crec que això és un punt de partida. el que hem de mirar no són les tecnologies que apliquem avui per millorar la qualitat del tractament al pacient sinó quines són les tecnologies que al futur podrem aplicar a aquests pacients per millorar la seva qualitat de vida”, explica, Pere Costa, gerent de la unitat de negoci de Fresenius Medical Care.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que la nova unitat era molt necessària degut a  l’increment de malalts:  “si al 2013 teníem 100 pacients que necessitaven hemodiàlisi avui en tenim 154. Aquest increment mostra també la importància que tenim de poder arribar a aquest nou equipament i millorar estes instal·lacions”. I és que, segons ha comentat la doctora Garnica les comarques de les Terres de l’Ebre tenen l’índex d’envelliment més alt del territori català, i a més, assegura que al territori Ebrenc la prevalença de la insuficiència renal crònica dobla la resta de Catalunya.