La Llotja, candidata a tresor del patrimoni cultural de Tortosa

La Llotja ha estat nominada aquest dimecres dia 20 de maig candidata a tresor del patrimoni cultural de Tortosa.

La Llotja de Tortosa és una construcció de planta rectangular oberta a l’exterior mitjançant arcades. L’interior està dividit en dues naus longitudinals. La cèdula que n’autoritzava la construcció com a dipòsit de mercaderies i centre de contractació fou concedida per Ferran fill d’Alfons III. Tot i així l’inici de les obres no es va produir fins 1368. El mestre major de l’obra va ser el picapedrer Arnau Marco, un dels arquitectes més destacats de la Tortosa del tres-cents.

Fins ara han estat nominats provisionalment candidats a tresor del patrimoni cultural de Tortosa:

– Banda municipal de música

– Call jueu

– Capella de la Cinta

– Castell de la Suda

– Catedral

– Cucafera, els gegants i la cort de bèsties

– Festa del Renaixement

– Jota Tortosina

– Llibre dels Costums

– Llotja

– Mercat Municipal

– Museu (antic escorxador) i les edificacions modernistes

– Palau Episcopal

– Parc Teodor Gonzàlez

– Reials Col.legis

– Riu Ebre i la navegació fluvial

Qualsevol ciutadà de Tortosa, o que conegui la ciutat, pot presentar propostes de candidatura. Per a fer-ho ha d’escriure un correu electrònic a info@ccc.cat i detallar quina proposta de candidatura presenta. Si és possible acompanyar una fotografia de l’element que es presenta com a candidat. La data màxima de presentació de candidatures és el dia 22 de maig.

La campanya d’elecció i promoció “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” es duu a terme com a pròleg de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. Està realitzada per l’organització Capital de la Cultura Catalana amb la col.laboració de l’ajuntament de Tortosa.

L’objectiu de la campanya “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” és el de promoure i divulgar el patrimoni cultural de Tortosa d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. També, establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial de Tortosa alhora que es promou la participació ciutadana.