La Capella de la Cinta, candidata a tresor del patrimoni cultural de Tortosa

La Capella de la Verge de la Cinta està ubicada a l’interior de la Catedral de Tortosa. Coneguda també com a Capella Reial és una luxosa obra barroca iniciada l’any 1672. Està decorada a base de jaspis i diferents tipus de marbre. A la capçalera hi ha un retaule amb la imatge de la Verge de la Cinta, patrona de Tortosa, realitzat el 1822. Emmarquen aquest altar dues grans columnes de jaspi amb capitell daurat amb una cornisa que té el seu centre la representació de la Verge de la Cinta

Fins ara han estat nominats provisionalment candidats a tresor del patrimoni cultural de Tortosa:

– Banda municipal de música

– Call jueu

– Capella de la Cinta

– Castell de la Suda

– Catedral

– Cucafera, els gegants i la cort de bèsties

– Festa del Renaixement

– Jota Tortosina

– Llibre dels Costums

– Mercat Municipal

– Reials Col.legis

– Riu Ebre i la navegació fluvial

Qualsevol ciutadà de Tortosa, o que conegui la ciutat, pot presentar propostes de candidatura. Per a fer-ho ha d’escriure un correu electrònic a info@ccc.cat i detallar quina proposta de candidatura presenta. Si és possible acompanyar una fotografia de l’element que es presenta com a candidat. La data màxima de presentació de candidatures és el dia 22 de maig.

La campanya d’elecció i promoció “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” es duu a terme com a pròleg de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. Està realitzada per l’organització Capital de la Cultura Catalana amb la col.laboració de l’ajuntament de Tortosa.

L’objectiu de la campanya “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” és el de promoure i divulgar el patrimoni cultural de Tortosa d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. També, establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial de Tortosa alhora que es promou la participació ciutadana.