Tortosa calenta motors pels World Sport Games acollint el 40è Congrés del CSIT

Els World Sport Games tindran lloc a Tortosa i diverses altres seus ebrenques entre el 2 i el 7 de juliol del 2019

La ciutat de Tortosa ja es prepara pels World Sport Games, que es celebraran en diverses subseus ebrenques, com la Ràpita, Amposta, Deltebre, Móra d’Ebre i Gandesa, del 2 al 7 de juliol del 2019. Aquesta setmana s’ha celebrat el 40è Congrés del CSIT, la trobada prèvia als jocs, amb representants de les delegacions de l’organització internacional CSIT World Sports Games. En total han estat 140 persones vingudes de 25 països diferents. Els jocs estan organitzats per l’Ajuntament de Tortosa conjuntament amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC). D’entre tots els esportistes que arribaran al territori ebrenc per a la celebració dels jocs es calcula que en podrien ser més de 4.000.

La inauguració del congrés va tenir lloc dissabte al matí, a l’Hotel Corona. En aquest congrés hi participen els membres del comitè executiu del CSIT, presidit per Bruno Molea; presidents, secretaris i membres de les comissions tècniques i grups de treball de totes les delegacions. Durant aquests dies els temes discutits han estat, per exemple, l’actualització de les regulacions esportives de cada esport amb vista als WSG 2019 i té lloc l’assemblea general del CSIT.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé ha explicat que “aquest congrés se celebra cada dos anys” i que “del que es tracta és de treballar plegats per conèixer els equipaments i tenir a disposició tota la informació i col·laboració per als propers jocs”. D’aquesta manera, l’organització ha pogut visitar les instal·lacions esportives on se celebraran els jocs i ha descobert de primera mà els espais on es desenvoluparà tota l’acció en la propera edició.
L’alcaldessa va destacar la importància de celebrar aquest gran esdeveniment esportiu, però sense oblidar la vessant cultural.

Es per això que l’organització necessitarà fins a 600 voluntaris per coordinar els milers de participants en els jocs durant aquella setmana. Com ha explicat la representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Cinta Espuny, “tots tenim una cita aquella setmana de juliol, ja que es tracta d’un esdeveniment important”. Ha afegit també que “el voluntariat ha de saber que estem organitzant un esdeveniment territorial però també de país”.

Espuny ha valorat aquest esdeveniment com a una “oportunitat”, especialment pels mateixos participants i voluntaris que vulguin formar-ne part. Els voluntaris es poden inscriure ja des de la pàgina web de l’Ajuntament de Tortosa. Els voluntaris podran participar-hi en diferents tipus de voluntariats, en funció del seu perfil: esportius, generals, els dels centres d’acreditacions i els dels hotels.