ERC Tortosa reclama a l’Ajuntament que no cedeixi el romanent a l’Estat

Els republicans sostenen que els estalvis del consistori han de servir per a fer front a la reactivació socioeconòmica de la ciutat

El grup municipal d’Esquerra Republicana sosté que els estalvis de l’Ajuntament tortosí han de servir per a fer front a la reactivació socioeconòmica de la ciutat, uns recursos que han de ser gestionats des de l’Ajuntament per atendre les necessitats de la ciutadania, especialment en un context d’emergència econòmica i social com l’actual.
“La proposta de l’Estat és una fórmula més de recentralització, l’alcaldessa de Tortosa no pot mirar cap a una altra banda per mantenir el seu acord amb els socialistes i desatendre així els interessos dels tortosins i tortosines”, ha assenyalat Faura.
Des d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí demanen a l’alcaldessa de Tortosa que signe la moció proposada per l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, com ja han fet altres localitats veïnes. Les associacions municipalistes han instat a tots els alcaldes a oposar-se a la cessió del romanent de tresoreria a través d’un decret d’alcaldia.
Esquerra Republicana considera la proposta de l’Estat “inadmissible” i un nou atac a les administracions locals, que ja han estat perjudicades des de l’aprovació de la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària i la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL).