En marxa, la renovació de la vorera de l’avinguda Felip Pedrell, al davant de la façana fluvial de Tortosa

Els treballs fan necessari activar una regulació semafòrica del trànsit, amb pas alternatiu per als vehicles mentre la maquinària estiga treballant

Este dimarts han començat les obres de renovació de la vorera de l’avinguda Felip Pedrell, entre els carrers Bisbe Aznar i la Costa de Capellans. L’actuació suposarà el canvi de l’actual paviment de panot per un altre de granet, seguint amb el model implantat en les anteriors actuacions fetes a les voreres del nucli antic. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha subratllat que la vorera de l’avinguda Felip Pedrell era una de les últimes pendents per arranjar a l’entorn de la zona patrimonial del nucli antic. A més a més, ha recordat que s’ubica en una zona molt destacada, ja que connecta amb la nova plaça de la Catedral i l’espai museístic Cota Zero, i just al davant de la façana fluvial.

Per fer possibles els treballs, amb una durada al voltant de les sis setmanes, des d’avui mateix s’ha habilitat una regulació semafòrica en este tram per donar pas alternatiu als vehicles en un sentit i en el contrari. Esta regulació estarà activada durant les franges en les quals estiga treballant la maquinària o que siga necessari per l’evolució de l’actuació. Fora d’estes franges, la voluntat és restablir la circulació en els dos sentits quan es puga, per evitar tant com siga possible les afectacions a la circulació.

L’actuació en este punt és una de les que estaven previstes per complementar l’execució de la nova plaça de la Catedral i la museïtzació de les restes arqueològiques del subsòl. Juntament amb la renovació de la vorera de l’avinguda Felip Pedrell, està previst que en poques setmanes puga començar l’execució d’una altra obra complementària: la que permetrà situar a un sol nivell el carrer Costa de Capellans fins a l’accés al col·legi de Remolins, al carrer Santa Anna. Posteriorment també es durà a terme l’asfaltatge de l’avinguda Felip Pedrell, entre la Costa de Capellans i la plaça de la Pau. L’alcaldessa també ha apuntat que l’Ajuntament està preparant l’arranjament de la plaça exterior del Museu de Tortosa, on s’ampliarà l’arbrat i es potenciarà el caràcter patrimonial de l’entorn, culminant les actuacions en esta zona.