Els vaixells turístics es queden amarrats a port, oblidats en la desescalada

El sector exigeix que es permeti reactivar l'activitat com s'ha autoritzat a les Canàries des de la fase 1

El llaüt Lo Sirgador de Tortosa amb els seus responsables fent tasques de manteniment. ACN

Els vaixells turístics no han pogut reprendre l’activitat ni tan sols en els territoris del país on ja s’ha implantat la fase 2 del desconfinament, com les Terres de l’Ebre o la Costa Daurada. Els decrets governamentals els han “oblidat” i segueixen aturats mentre no es reguli com i quan poden reiniciar l’activitat. Denuncien “un greuge comparatiu” amb altres territoris com les Illes Canàries on s’ha permès des de la fase 1 que les embarcacions turístiques puguin tornar a fer excursions i activitats. “Pensem que s’han oblidat de nosaltres perquè hi ha moltes activitats empresarials a tenir en compte però si no t’especifiquen que pots començar a treballar, no pots fer-ho”, ha lamentat Jordi Domingo, gerent del llaüt Lo Sirgador de Tortosa.

Mentre el llaüt Lo Sirgador segueix amarrat a l’embarcador de Tortosa, els seus responsables, el gerent Jordi Domingo i Adelino Fontanet avancen les tasques de manteniment i adequació del vaixell perquè estigui llest quan els arribi l’autorització que ara reclamen amb ànsia després de més de dos mesos parats. “Treballem tot l’any i des del març treballem fort, sobretot amb grups i escoles durant la primavera. Estem arrastrant moltes pèrdues i ara poder començar a treballar una setmana abans o després suposa molta diferència”, ha reivindicat Domingo.

Mentre les empreses de turisme actiu i de natura han pogut tornar a acollir clients, els vaixells turístics no reben l’autorització per fer excursions, celebracions o altres de les activitats que ofereixen. Les línies regulars de transport turístic sí que poden treballar i existeix la contradicció que es pot traslladar clients als restaurants flotants, però no per a fer una excursió.

Són conscients que la tornada potser s’haurà de fer en grups tancats provinents del territori, amb un aforament reduït – el llaüt té capacitat per a 53 viatgers- i han comprat mampares de metacrilat per si els ho acaben exigint. “Com el material escassejava”, s’han avançat i les han comprat per si cal posar separacions entre els grups de turistes. “Ens ajustarem al que ens demanin però no sabem res. Treballar a un 50% encara sortiria rendible però a un 30% ja seria complicat”, ha apuntat.

Altres empreses del delta de l’Ebre estan en la mateixa situació o la Costa Brava que es veuen obligats a cancel·lar reserves ni en poden planificar de noves. “Algunes agències volen dur-nos clients aquest estiu, però no els podem confirmar res. De moment l’única cosa que podem fer és continuar cancel·lant excursions que teníem programades”, denuncien. “Diuen que potser a partir del dia 15 de juny, que potser serà a plena capacitat però no ho saben. Està tot enlaire i el que volem és que quan surti un nou decret ens tinguin en compte i s’inclogui aquesta activitat amb les especificacions que pertoquin”, ha demanat el gerent de Lo Sirgador. De moment, cap dels departaments oficials implicats els ha donat “una resposta concreta” a la seva petició.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Endesa tancarà una anella elèctrica a Creixell per a millorar el seu servei al Baix Gaià

Notícia següent

Golmés inaugura l’únic auto cinema de Catalunya

Notícies relacionades