El Mercat Municipal, candidat a tresor del patrimoni cultural de Tortosa

El Mercat Municipal ha estat nominat aquest dijous dia 7 de maig candidat a “tresor del patrimoni cultural de Tortosa”.

El Mercat Municipal de Tortosa és un edifici del segle XIX d’estil arquitectònic eclecticista, situat vora el riu Ebre i que consta d’una sola nau. S’inaugurà el primer de setembre de 1887. El 1941 començà la reconstrucció del mercat després de la Guerra Civil. Finalment, el 1996 es rehabilita per darrera vegada. Les façanes principals estan presidides per un escut de la ciutat La decoració juga amb el maó vist i estucat. Els contraforts es coronen amb merlets.

Fins ara han estat nominats provisionalment candidats a tresor del patrimoni cultural de Tortosa:

– Banda municipal de música

– Call jueu

– Castell de la Suda

– Catedral

– Festa del Renaixement

– Mercat Municipal

– Reials Col.legis

Demà divendres es farà pública una nova candidatura.

Qualsevol ciutadà de Tortosa, o que conegui la ciutat, pot presentar propostes de candidatura. Per a fer-ho ha d’escriure un correu electrònic a info@ccc.cat i detallar quina proposta de candidatura presenta. Si és possible acompanyar una fotografia de l’element que es presenta com a candidat. La data màxima de presentació de candidatures és el dia 22 de maig.

La campanya d’elecció i promoció “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” es duu a terme com a pròleg de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. Està realitzada per l’organització Capital de la Cultura Catalana amb la col.laboració de l’ajuntament de Tortosa.

L’objectiu de la campanya “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” és el de promoure i divulgar el patrimoni cultural de Tortosa d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. També, establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial de Tortosa alhora que es promou la participació ciutadana.