Un musical propi del Petit Príncep a Tortosa

Adaptació amb música estil indie, representada per l'alumnat de l'Escola de veu, cant i arts escèniques Cecilia Aymí.

Foto: cedida per Vlad Pop.

Aquest cap de setmana l’Escola d’Arts Escèniques Cecilia Aymí ha estrenat el musical el petit príncep a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Molts espectadors havien demanat peces accessibles al públic familiar i ara han pogut gaudir-la.

La feina va començar fa un any, amb la lectura per part del professorat de l’obra original del escriptor i aviador francès Antoine de Sanint-Exupéry. “Volíem fer la nostra adaptació amb música estil indie, per donar una nova experiència musical als nostres alumnes. Com a professores creiem important que realitzessin un projecte real ja que pensem que forma part de l’aprenentatge de les arts escèniques l’apropar-se al món professional”, comenta Mireia Andreu Galiana, directora escènica i professora de teatre de l’escola. “Gairebé tots els intèrprets que van representar l’obra havien participat, d’una forma o altra, als musicals que des de fa cinc anys han anat presentat els adults, però no havien pogut desenvolupar un personatge propi, llevat de Gina Sebastià que va representar a Dorothy al Mag d’Oz”.

Al Petit Príncep l’alumnat infantil i juvenil de l’escola ha tingut l’oportunitat de realitzar un espectacle de teatre musical creat per a ells. Des de la programació dels mesos de treball amb el guió, passant per la música seleccionada, la posada en escena, fins al vestuari, de José Andreu Galiana.

D’altra banda, han obert les portes nou públic. L’Escola d’Arts Escèniques és un estudi de veu, cant i arts escèniques fundada l’any 2011 a Tortosa, per la soprano Cecilia Aymí. Dels muntatges representats fins ara per l’alumat adult destaquen l’Esbudellador, Los Miserables, Chicago o El mag d’Oz. “En els nostres muntatges tots tenim responsabilitats dins de l’obra, tothom estem treballant per al públic. Nosaltres com espectadores ens agrada tenir experiències, i intentem oferir el mateix al realitzar els musicals”.

L’any 2018, van traslladar-se al casc antic de la ciutat, a un espai amb una sala polivalent on ofereixen conferències, cursos especialitzats, concerts, recitals o teatre de petit format, com l’obra l’Artista Invisible, en cartellera a la darrera edició de la festa del Renaixement de Tortosa. “Un gran repte per a nosaltres, que emprenem un viatge de creació on l’essencial és invisible als ulls”.