El Tortosa English Festival celebra la seva 6a edició amb una especial atenció a l’acció social

S'ha presentat un complet programa d'activitats del 9 al 15 d'abril amb l'objectiu de potenciar l'aprenentatge de l'anglès a Tortosa

L’alcaldessa de l’Ajuntament de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor de Promoció Econòmica, Emili Lehmann, conjuntament amb els coordinadors del festival, Paul O’Riordan i Santi Pelejà, han presentat el programa d’activitats que es desenvoluparan entre el 9 i el 15 d’abril dins de la 6a edició del Tortosa English Festival, un esdeveniment ja plenament consolidat dins del calendari anual del municipi de Tortosa i que té com a objectiu la potenciació de l’aprenentatge de l’anglès mitjançant tota mena d’activitats de caire lúdic.

Una de les novetats més destacables és l’increment dels dies de durada, que han passat de tres a set. Això ha permès, així mateix, augmentar la quantitat d’activitats destinades a l’acció social -mitjançant el voluntariat implicat- a la Residència Sant Miquel Arcàngel, a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i a la Fundació Mercè Pla. “Estem molt contents d’iniciar aquesta tasca social de cara a arribar al màxim de gent possible, un dels objectius principals del Tortosa English Festival”, ha afirmat Santi Pelejà, del comitè organitzador del festival.

Altres activitats que s’han incorporat a la programació en aquesta darrera edició són els debats empresarials en anglès, que tractaran temes com el comerç internacional, l’exportació i importació, o el “Brexit”, amb persones natives; una visita guiada en anglès al Museu de Tortosa, o una competició de petanca, tot amb la intenció de millorar el coneixement i l’ús de l’idioma anglès i apropar la cultura Irlandesa a la ciutadania de Tortosa i del territori.

També comptarà amb activitats ja molt conegudes d’altres edicions com poden ser les jornades educatives a la Universitat Rovira i Virgili, que enguany augmenta la seva incidència i acull a escolars de fora de les Terres de l’Ebre; el “Tortosa Market tapes” al Mercat Municipal; el Car Boot Sale; la Nit al Parador o la gimcana per a famílies.

L’alcaldessa de Tortosa, finalment, ha volgut agrair a tots els col·laboradors i voluntaris que participen, any rere any, en la celebració del Tortosa English Festival, la seva dedicació, destacant que, gràcies a ells, la majoria de les activitats es poden portar a terme de forma gratuïta i oberta a tothom qui hi vulgui participar.