L’Escola d’Art de Tortosa inicia el curs amb més oferta de formació, artística i cultural

El període de matrícula comença el dia 6 de setembre i les primeres activitats culturals obertes a tothom arrenquen el dia 1 amb la Cuita de rakú a la vora del riu

L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa es prepara per un nou inici de curs amb una oferta àmplia i diversa adreçada a tothom que vulgui accedir a un ensenyament especialitzat, innovador i personalitzat. En total, s’ofereixen 27 cursos trimestrals i monogràfics que es començaran a impartir el dia 19 de setembre. Aquest curs 2017-2018, l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa innova i incrementa l’oferta educativa i artística amb més cursos d’arts plàstiques, arts visuals, arts digitals, teoria de l’art, formació educativa, multidisciplinària i la proposta de recursos i desenvolupament de projectes adreçats a professionals.

Entre els dies 6 i 18 de setembre podrà formalitzar-se la matrícula dels cursos, tret dels de curta durada que mantindran oberta la matrícula fins al dia abans de l’inici de l’activitat formativa.

L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa ofereix classes especialitzades dirigides per professionals, equipament adequat i activitats complementàries. A més, posa a disposició de l’alumnat un programa específic adreçat a tots els públics i per a docents interessats en l’educació visual i plàstica.

Escola oberta al món i centre de producció i difusió cultural
Els tallers oberts i les activitats per difondre l’art, la cultura i el patrimoni entre tota la ciutadania es desenvoluparan al llarg de tot el curs i arrencaran el dia 1 de setembre amb la proposta Cuita de rakú a la vora del riu. Es tracta d’un taller participatiu i gratuït consistent en esmaltar i coure un bol de ceràmica realitzat amb la tècnica oriental del rakú. L’activitat tindrà lloc a l’Avinguda Felip Pedrell, a l’alçada de l’embarcador del Mercat municipal de Tortosa.

Del 2 a l’11 de setembre, la sala d’exposicions de l’Escola acollirà la instal·lació Corporea en el marc del Festival Eufònic. Es tracta d’una proposta singular que estableix les semblances entre els sistemes neuronals i informàtics. A més d’assistir a la instal·lació, hi haurà un taller gratuït que s’oferirà el dia 2 de setembre, a les 18 hores, i que permetrà participar en una pràctica creativa per narrar i generar missatges a partir del moviment de les persones i la seva interrelació.

Amb una clara vocació de centre obert a tothom, l’Escola impulsa iniciatives que permeten conèixer i accedir als ensenyaments que s’imparteixen i a les accions culturals que s’hi organitzen. Per segon any consecutiu, el centre obrirà les portes a tothom durant una jornada de tallers i formació gratuïta amb la proposta Alumne per un dia, que tindrà lloc el 14 de setembre.

El claustre de l’Escola acollirà, també durant aquest proper mes de setembre una altra activitat de difusió cultural oberta a tothom, amb l’exposició col·lectiva de ceràmica Fang al foc que es podrà veure del 7 de setembre a l’11 d’octubre. La mostra presenta una selecció de treballs realitzats per alumnes de ceràmica del curs 2016-2017 i s’hi podran fer visites comentades.

A la web del centre  es pot consultar tota la informació sobre l’oferta formativa del nou curs i la formalització de la matrícula, així com les activitats de creació i difusió artístiques programades.