L’Ajuntament crearà l’espai de la Jota a Tortosa

La creació del centre reforça l’aposta de la ciutat per la cultura popular

L’Ajuntament anuncia que crearà l’espai de la Jota a Tortosa, un espai polivalent que s’ubicarà al pavelló set de l’edifici de l’antic escorxador, on també es situa el museu de la ciutat. Aquest matí, l’alcaldessa, Meritxell Roigé, la regidora de Cultura, Dolors Queralt, i Arturo Gaya, agent cultural, han presentat el nou projecte cultural.

Roigé ha assenyalat que aquesta iniciativa neix amb l’objectiu de difondre el folklore i les tradicions de les Terres de l’Ebre. La creació del centre reforça l’aposta de la ciutat per la cultura popular. Una aposta que ve efectuant-se per part de l’Ajuntament en diferents aspectes, com és el cas de l’aula de música tradicional o el suport a les colles castelleres, i que ha donat molt bons resultats.

Per la seva part, Gaia ha explicat que el projecte consistirà en activar un centre multifuncional amb la música d’arrel com a element vehicular. Aquest es dividirà en tres zones. Un espai acollirà l’exposició permanent de la mostra “La nostra jota”, mostra que des de l’any 2012 ha viatjat pel país, i que serà visitable de forma gratuïta. L’altre serà un espai de treball continuat, destinat essencialment a l’estudi malgrat que podrà acollir diferents activitats relacionades amb la música tradicional. Un darrer lloc es destinarà a la recuperació i documentació de material que el seu propi grup, Quico el Celio, el Noi i el Mut de Ferreries, ha recollit en paral·lel a la seva trajectòria.

Finalment, Queralt ha destacat l’ambició del projecte. El centre de la Jota es desenvoluparà a la ciutat en les pròximes setmanes. La voluntat és que, de forma progressiva, i en col·laboració amb altres institucions, es pugui consolidar i reconèixer com a centre d’interpretació.