Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Carles Castellà, Premi Ciutat de Tortosa amb el seu treball sobre cultura popular al Baix Ebre

Avatar photo

Castellà, llicenciat en Filologia Catalana, és docent a l'Institut Joaquim Bau de Tortosa

El jurat del XVIIè Premi Ciutat de Tortosa, organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, ha atorgat el guardó en aquesta edició 2017 a Carles M. Castellà Espuny, llicenciat en Filologia Catalana per la URV, docent des de fa més de vint anys, i actualment professor de Llengua Catalana i Literatura a l’Institut Joaquim Bau de Tortosa i professor associat de la URV, al Campus Terres de l’Ebre.

Castellà s’ha emportat el premi amb el seu treball “Cultura popular, folklore i etnologia del Baix Ebre. Recull de mots, dites, creences, supersticions i etnotextos”. Es tracta d’un treball de camp, realitzat a nivell comarcal, que recull la memòria oral sobre el patrimoni cultural immaterial, des d’una doble perspectiva etnològica i llingüística, sobre aspectes tradicionals identitaris i encara vius de la comarca del Baix Ebre, extrapolables a bona part de les Terres de l’Ebre. Aquest treball serà publicat per Onada Edicions.

El jurat ha estat format per la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Dolors Queralt, com a presidenta, i per quatre vocals: Jordi Diloli, Elena Espuny, Irene Prades, i Roc Salvadó, actuant la directora de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, María José Bel, com a secretària. A la convocatòria hi han concorregut, juntament amb el guanyador, altres tres treballs.

Carles Castellà, nascut a Tortosa, és també diplomat en Ciències Religioses per la Universidad Pontificia Comillas, de Madrid, i Diploma d’Estudis Avançats dins el programa de doctorat en Variació i Canvi Lingüístic de la URV. Ha publicat diversos articles sobre variació lingüística i models de llengua, especialment relacionats amb el subdialecte tortosí. El 2013 va ser el guanyador de la IV Beca Joan Veny que atorga l’IRMU (Institut Ramon Muntaner) a treballs sobre variació lingüística d’arreu del domini lingüístic, amb un estudi sobre el tortosí del Baix Ebre i la varietat estàndard de la llengua.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Agència Tributària de Catalunya obre un nou local al Vendrell i dobla efectius a la demarcació de Tarragona

Notícia següent

Tarragona aprova una moció per desmantellar les instal·lacions del Castor

Notícies relacionades