Cribratge poblacional al nucli antic de Tortosa

En els últims dies s'han detectat 38 casos, la majoria de brots familiars

El Departament de Salut farà dilluns vinent un cribratge poblacional al nucli antic de Tortosa davant del “degoteig constant” de casos de covid-19 que han anat apareixent a la zona durant les últimes dues setmanes i la “dificultat” des d’Epidemiologia per seguir-ne les cadenes de transmissió.

En concret, Salut indica que en els últims dies s’han detectat 38 infeccions de SARS-CoV-2, la majoria corresponents a brots familiars. El cribratge es farà de quatre a set de la tarda a l’Espai de Sant Joan, cedit per l’Ajuntament. L’objectiu és frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària entre la població major de 16 anys que no hagi passat la malaltia, no tingui símptomes i no estigui del tot vacunada.

Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, especialment les que no presenten símptomes i poden estar contagiant el seu entorn sense saber-ho.

D’altra banda, pel que fa al cribratge poblacional que es va fer a Tivenys (Baix Ebre) la setmana passada, de les 99 proves que es van fer només n’hi ha hagut una de positiva.