Creu Roja Tortosa reparteix kits de suport social i targetes moneder

La Campanya de Suport Social de Proximitat ha repartit a Tortosa, més de 990 kits d'alimentació, higiene i productes de neteja de la llar

La Creu Roja Tortosa ha repartit 990 kits d’alimentació, higiene i de neteja per a la llar, a la ciutat de Tortosa. Es tracta de la campanya de Suport Social de Proximitat que realitza l’entitat, a famílies en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social. A causa de la crisi derivada de la Covid-19, l’increment de les famílies usuàries perceptores d’aliments mesnuals s’ha incrementat. Al mes de març CR Tortosa van atendre a 185 unitats familiars, seguidament al mes d’abril a 314 unitats familiars i finalment al mes de maig 495 unitats familiars. Les cifres més altes en la història de l’entitat.

En total la Creu Roja Tortosa ha repartit: 150 kits d’alimentació familiar (100 kits per nuclis familiars de a 4 persones i 50 kits per a nuclis familiars de 2 persones), 150 kits d’alimentació per als nadons (75 kits per als nadons de 0 a 6 mesos, i 75 kits per als nadons de 6 a 18 mesos), 530 kits d’higiene personal (90 kits higiènics per a nadó, 240 kits higiènics per a home, 200 kits higiènics per a dona), 160 kits de neteja per a la llar.

Tanmateix, l’entitat promou la dignificació de les famílies vulnerables beneficiàries de les entregues de béns; per aquest motiu, la Creu Roja aposta per al format d’entregues de targetes moneder, amb les quals les famílies poden realizar les seves compres d’aliments frescos a establiments de bonÀrea.

Gràcies al Pla Creu Roja Respon, fins al moment, l’entitat ha repartit 123 targetes de prepagament per la compra d’aliments valorades en total de de 12.300,00 euros, a Tortosa.

Per fer aquestes entregues hem comptat amb la col·laboració de bonÀrea que ha fet cessió de les targetes físiques i l’entitat s’ha encarregat de fer la recàrrega de 100€/targeta.

La Creu Roja, segueix fidel amb el seu compromís amb les persones més vulnerables, on degut a la crisi de la Covid-19 la Creu Roja Tortosa ha vist incrementada la demanada d’aliments i productes bàsics. Previ a la crisi sanitària, els perfils que s’atenien a la Creu Roja pertanyien al que nosaltres anomenàvem persones “vulnerables”: amb índex de pobresa crònica i pobresa intermitent. Aquesta nova conjuntura, ha fet que s’hi sumés un nou perfil de persones que mai havien tingut necessitat demanar aquest tipus d’ajudes.

Les fotografies adjuntes al correu han estat cedides pel fotògraf i voluntari de la Creu Roja Tortosa, Francesc Balart. Per fer ús de les fotografies és imprescindible esmentar l’autoria.

Sobre la Creu Roja

La Creu Roja representa el més gran moviment humanitari, ciutadà i independent del món que col·labora des de fa 155 anys amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribin a totes les persones arreu del món.

A Catalunya la Creu Roja compta amb més de 16.600 persones voluntàries i més de 300 punts d’atenció a tot el territori, que permeten atendre anualment mig milió de persones, 165.000 de les quals en programes socials. L’entitat té també el suport de més de 227.000 persones sòcies, empreses i aliats.

La Creu Roja pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja present a 192 països i actua sempre sota els seus set principis fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalitat.