L’atleta tortosí Yassine Ouhdadi guanya la medalla d’or als Jocs Paralímpics de Tòquio

Avatar photo
L’atleta tortosí Yassine Ouhdadi El Ataby ha guanyat la medalla d’or en la carrera dels 5.000 metres T13 (persones amb discapacitat visual lleu) als Jocs Paralímpics de Tòquio. Ouhdadi ha aconseguit parar el cronòmetre als 14:34:13 en primera posició, per davant de l’australià Jaryd Clyfford i del rus Aleksandr Kostin.

Segons ha explicat després de la cursa, l’atleta tortosí tenia clar que amb l’insoportable calor de la capital japonesa havia de mantenir-se fora de les primeres posicions durant gran part de la carrera i guardar forces per poder fer una última volta ràpida. Una estratègia que li ha sortit a la perfecció i li ha servit per proclamar-se campió paralímpic en la seva primera cita.

Ouhdadi va nèixer amb catarates no operables en els dos ulls i quan tenia sis anys va deixar el seu Marroc natal i per instalar-se a Tortosa amb els seus pares i els seus vuit germans. La familia va obrir una tenda d’alimentació a la capital del Baix Ebre, que encara mantenen i en la qual Yassine ayuda als seus germans mentre ho compagina amb l’atletisme.