Ulldecona aprova la petició de zona catastròfica

L’Ajuntament d’Ulldecona demana la declaració de zona greument afectada per un fenomen de protecció civil (zona catastròfica) durant el ple celebrat al consistori aquest dilluns.

Les inundacions de dimecres passat han deixat, entre altres infraestructures danyades, més de 30 camins principals del terme municipal intransitables, majoritàriament per la zona de la Serra del Montsià i entorn, la Foia, Valldepins i Serra de Godall, segons el primer inventari de danys elaborat per l’Ajuntament.

Segons l’Alcaldessa, Núria Ventura, en aquest àmbit, “estem parlant de danys que necessitaran milions d’euros per ser reparats” i per això demana “la implicació i suport de totes les administracions”.

Durant el ple municipal es va donar a conèixer també que la setmana vinent s’obrirà a l’Ajuntament un punt per centrar la valoració dels danys que han patit els propietaris privats del municipi a causa dels recents aiguats.

En aquest context, l’alcaldessa del municipi, Núria Ventura, ha fet una crida al veïnat a recopilar durant aquesta setmana la documentació acreditativa dels danys per poder-los traslladar al punt municipal de valoració que obrirà a partir de dilluns per iniciar les tramitacions. “No vull donar falses esperances: en situacions anteriors no tenim experiències positives en aquest sentit. Però farem tot el que tinguem a l’abast no només recuperar aquests diners per a les finances municipals i recuperar els danys sinó perquè els particulars puguin recuperar una part del que han perdut”, ha assegurat.

En l’àmbit privat les principals afectacions se centren en fàbriques del polígon industrial Valldepins i habitatges de la zona de la Bassa del Montsià que van ser inundades per l’aigua, i en explotacions agrícoles i ramaderes.