Ulldecona acull l’exposició “Operació Aigua” per reflexionar sobre els usos de l’aigua al món actual

Ulldecona acull l’exposició “Operació Aigua” d’Agbar, companyia gestora del cicle integral de l’aigua al municipi, amb el suport de l’Ajuntament d’Ulldecona, per conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua.

L’exposició es pot visitar fins al 28 de juliol a la plaça de l’Església. El Consistori ha escollit un espai públic obert per tal que sigui accessible a qualsevol hora per part de la ciutadania.
L’exposició està dirigida al públic general, però, especialment, al públic familiar i escolar.

Per això, en aquests dies previs, s’ha instal·lat al Centre Obert Lúdik per rebre les visites dels nens i nenes que participaven en el casal d’estiu Cuca-Esports i fer activitats de conscienciació entorn de la mostra.

L’”Operació Aigua” explica els usos i abusos que fem d’aquest recurs i l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural. Com a dades destacades, es mostra que “més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d’aigua potable”. També, es visualitza que “més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües”. L’exposició es divideix en els següents blocs: “Com contaminem l’aigua”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”.

Aliança sostenible entre administracions

Al Centre Obert Lúdik, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, i la primera tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació, Gent Gran, Cultura i Patrimoni, Cati Brusca, els regidors Mònica Fabra, Toni Pascual i Eli Itarte, van visitar la mostra acompanyades per la directora territorial d’Agbar, Berta Mercadé, el gerent Jordi Pont i el cap de distribució, Marc Pino.

La directora territorial d’Agbar, Berta Mercadé, ha destacat la importància d’apropar l’exposició als casals d’estiu per conscienciar i sensibilitzar els més joves de la necessitat de fer un ús sostenible de l’aigua i protegir el medi ambient. Així mateix, ha indicat que “la companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible”. “En un moment de transformació davant l’emergència climàtica i social, cal apostar per la conscienciació i teixir aliances entre administracions, companyies i entitats per garantir la sostenibilitat dels recursos”, ha afirmat.

Mercadé ha explicat també que aquesta exposició s’emmarca en la responsabilitat social i
mediambiental d’Agbar envers tota la societat i, en aquest cas, amb el municipi d’Ulldecona.

Aquest matí, la primera tinenta d’Alcaldia i regidora d’Educació, Gent Gran, Cultura i Patrimoni, Cati Brusca, i la regidora d’Infància i Joventut, Salut i Igualtat, Elisabet Itarte, han visitat l’exposició acompanyades per la responsable de l’Àrea de clients de la Direcció Catalunya Sud d’Agbar, Ivonne Rodríguez, i el cap de distribució, Marc Pino.

En el moment de traslladar l’exposició a la Plaça de l’Església, la primera tinent d’Alcaldia, Cati Brusca, s’ha mostrat satisfeta del recorregut de la mostra en aquests dies passats, dirigida sobretot al públic escolar, i ha assegurat que “ens interpel·la davant l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural i, especialment, en un recurs escàs com és l’aigua, i ens mostra també com l’aigua és un servei que hauria d’estar garantit per a tota la població”.

L’exposició “Operació aigua” d’Agbar ja ha passat per Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant
Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar, Valls, Mollerussa i Tàrrega. En total, visitarà una trentena de poblacions catalanes en dos anys .