Torra s’ha compromès a aprovar la llei de protecció de les oliveres mil·lenàries al Montsià

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que si es renuncia a la "llibertat" Catalunya no podrà explicar-se i deixarà de "tenir rostre"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que si es renuncia a la “llibertat” Catalunya no podrà explicar-se i deixarà de “tenir rostre”. En aquest sentit, el president ha demanat a la ciutadania seguir ferms i defensar el “seu dret a ser lliure” davant el judici als líders independentistes. Torra ha fet aquestes declaracions a l’acte de presentació de la temporada de les Passions 2019 a Ulldecona (Montsià), des d’on també s’ha compromès a aprovar la llei de protecció de les oliveres mil·lenàries. “L’aprovem o faig un decret llei perquè no ens robin les oliveres del país”, ha asseverat.
Torra ha apel·lat a la unitat i als valors de la justícia, de la democràcia, dels drets humans i civils per tal que aquests siguin els que “guiïn” al conjunt de la ciutadania de Catalunya en els pròxim mesos. “En aquests moments que vivim l’inconcebible penso que aquest poble no mereix viure el que s’està enfrontant”, ha subratllat el cap de l’executiu català. Davant d’això, ha defensat “l’arrelament a la terra” i ha insistit que “sempre” ha estat del “mateix costat, al costat dels drets, del dret a tenir drets i de les llibertats”.

Així mateix, durant el seu discurs en l’acte de presentació de la temporada de les Passions, Torra s’ha referit al judici de l’1 d’Octubre i ha denunciat que “els nostres companys estan despullant, darrera d’un pretest judici polític, que s’ha volgut criminalitzar unes idees i uns polítics demòcrates i honorables que senzillament van donar veu al poble”. Per això, ha demanat fermesa i que no es renunciï a la “llibertat”.

El president de la Generalitat s’ha compromès a protegir les oliveres mil·lenàries amb l’aprovació de la llei que està pendent al Parlament o bé mitjançant un decret. “No pot ser que ens robin les oliveres i la veritat que aquesta llei o l’aprovem ja o faig un decret immediatament”, ha sentenciat, entre els aplaudiments dels assistents. I en aquest sentit, ha afegit que si no es conserven aquests exemplars -com les representacions de les Passions-, no es pot entendre la configuració del paisatge de les Terres de l’Ebre. “No seria la Catalunya que tots estimem”, ha dit Torra.

A l’acte, celebrat a l’Ermita de la Pietat, hi ha participat la consellera de Cultura, Laura Borràs, el president de la Federació Catalana de Passions, Xavier Cañabate, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura i els directors de les vuit passions que conformen la Federació -Cervera, Esparreguera, La Cava, Llinars del Vallés, Olesa de Montserrat, Ulldecona, Vilalba dels Arcs i Vilassar de Mar. En les seves intervencions els directors han explicat les principals novetats de cada una de les respectives representacions.