Detenen un pescador il·legal al Delta per intentar subornar la Guàrdia Civil

L'arrestat, de 35 anys i veí de Castelldefels, va introduir 200 euros a la butxaca d'un dels policies per evitar una sanció administrativa

La Guàrdia Civil va detenir dissabte passat 28 de juliol un pescador il·legal de cranc blau al Delta de l’Ebre per intentar subornar una patrulla. L’arrestat -de 35 anys, nacionalitat xinesa i veí de Castelldefels- va introduir 200 euros a la butxaca d’un dels policies després de ser enxampat sense la corresponent autorització i així evitar la sanció administrativa. Els fets es remunten al matí del mateix dia 28 a la zona del Canal de la Gaita, dins el terme municipal d’Amposta, quan una patrulla del Deprona va sorprendre el pescador il·legal de cranc blau. En el moment de comunicar-li a l’afectat que estava cometent una infracció i que seria denunciat, aquest es va dirigir a un dels agents i li va ficar a la butxaca dels pantalons dos bitllets de 100 euros. En veu baixa, va dir-li que els acceptés i que “allà no havia passat res”. L’agent del Deprona li va retornar els diners però el denunciat va intentar que se’ls quedés per tots els mitjans.
El pescador va ésser arrestat i traslladat a les dependències oficial de la Guàrdia Civil de la Ràpita com a presumpte autor d’un delicte de suborn. Després de prestar declaració, va ser posat en llibertat i a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d’Amposta.