Puigneró preveu que dilluns vinent es reactivarà el Port d’Alcanar

El vicepresident de la Generalitat ha visitat les zones afectades pel temporal a les Terres de l'Ebre

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha previst que a partir de dilluns vinent es reprendrà l’activitat al Port de les Cases d’Alcanar (Tarragona) després de les inundacions dels darrers dies.

“A partir de dilluns els pescadors i els vaixells podrien començar a operar. Encara hi ha molta runa dins el port, que s’ha d’anar retirant perquè podria embarrancar els vaixells”, ha explicat en unes declaracions als mitjans aquest divendres després de visitar les zones afectades per les fortes pluges.

Carreteres i trens ja han tornat a la normalitat, ha detallat el vicepresident, i les telecomunicacions estan “àmpliament restablertes” si bé hi ha alguna incidència puntual.

També ha reconegut que la part de restauració del port, amb restaurants i guinguetes, ha quedat “molt malmesa” per la qual cosa caldrà retirar alguns elements, tasca que comportarà una mica més de temps –en les seves paraules–.

Puigneró ha dit que seria “imprudent” avançar si es declararà la zona catastròfica, perquè s’està pendent de l’avaluació de danys i hi haurà tràmits que implicaran tres administracions, com un esvoranc al port, que competeix Ports de la Generalitat, l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament de la localitat.