L’escultura Babel i el cinema a les Terres de l’Ebre, a les noves exposicions de DeltArt

Les obres es podran visitar fins al proper 16 de gener

Des d’aquest divendres, l’espai expositiu DeltArt compta amb dues noves exposicions obertes  a la ciutadania. Es tracta, per una banda, d’una exposició de l’escultura Babel, elaborada per  l’artista Josep Maria Forcadell, i, per altra banda, de l’exposició Aquelles tardes…120 anys de  cinema a les Terres de l’Ebre, a iniciativa del Museu de les Terres de l’Ebre.  

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, acompanyat de la regidoria de Defensa del Territori, Foment  Cultural, i Igualtat i Gènere, Anna Giménez, conjuntament amb altres membres del Govern i  corporació, han participat en la inauguració d’aquestes exposicions. Soler ha remarcat la  importància “de seguir dinamitzant un espai cultural que beu de l’essència dels artistes locals  i de les experiències de la gent de Deltebre i del Delta”. De fet, en el cas de l’exposició del  cinema, també han participat els descendents dels antics propietaris del diferents cinemes que han existit a la història de Deltebre: cinema Rialto, cinema Coliseum, cinema de la  Metgessa, i cinema Montecarlo.  

La regidoria de Defensa del Territori, Foment Cultural, i Igualtat i Gènere, Anna Giménez, ha  posat en valor que “el nostre objectiu és oferir una programació cultural que faciliti als visitants conèixer les expressions artístiques però també la història del nostre municipi i del nostre  territori”. Giménez ha afegit que “aquestes dues exposicions que avui estrenem compleixen  perfectament amb aquesta doble vessant”. 

L’exposició Babel, situada a la primera planta, té la finalitat d’expressar la manera com vivim  en comunitat, amb les contradiccions i el món que ens divideix i que no compleix amb les  expectatives. A la segona planta de DeltArt, podrem copsar l’exposició del cinema a les Terres  de l’Ebre, la qual ofereix un recorregut per la història del cine a les quatre comarques ebrenques, així com una aproximació al que va suposar el cinema per a la societat del moment  al llarg del segle XX.  

Les obres es podran visitar fins al proper 16 de gener. Els horaris i més informació es poden  consultar al web de l’Ajuntament de Deltebre, a l’apartat específic de l’espai expositiu.