Dijous, 18 d'abril de 2024
És notícia

L’Ajuntament de la Ràpita fa una crida als propietaris d’habitatges buits

Avatar photo

Perquè formin part dels programes de la Generalitat ‘60/40’ i ‘Reallotgem.cat’

L’Ajuntament de la Ràpita fa una crida als propietaris d’habitatges buits perquè formin part dels programes de la Generalitat ‘60/40’ i ‘Reallotgem’. El consistori engega una campanya informativa per obtenir pisos disponibles per a famílies de la Mesa de Valoració d’Emergències Habitacional, amb la garantia que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya es fa responsable del finançament d’una part del cost total del lloguer.

En aquests programes, l’Ajuntament és l’administració encarregada de localitzar els habitatges, mentre que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya gestiona la resta del procés. La regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, exposa que “des del govern municipal adoptem el compromís de donar resposta a les necessitats d’habitatge que puguin tenir els veïns i veïnes de la Ràpita, i fer-ho a través d’aquests programes de la Generalitat ens permet facilitar el reallotjament de les persones en situació d’emergència econòmica i social i incrementar la dotació d’habitatge social digne i en condicions”.

El programa ‘60/40’ funciona com a mecanisme de col·laboració entre la Generalitat i l’Administració local per garantir el reallotjament en els casos de resolució favorable de l’informe de mesa d’emergència econòmica i social. Amb el programa, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ofereix la possibilitat a les administracions locals que puguin llogar un habitatge del mercat privat. L’aportació prevista de l’agència és l’import equivalent al 60% del cost anual de l’arrendament de l’habitatge amb un màxim de 3.000 euros anuals.

D’altra banda, el programa ‘reallotgem.cat’ cerca habitatges buits per reallotjar, per la via de la cessió d’ús, persones en situació d’emergència econòmica i social que havent obtingut proposta favorable d’adjudicació d’habitatge per part de la Mesa d’emergències de Catalunya o municipal estan pendents de reallotjament. A més, des de fa poc, funciona també per captar habitatges amb persones que ja siguin residents en aquests habitatges, per aquells casos que per motius de desnonament imminent es pugui oferir als seus residents un lloguer en el propi habitatge, o algun d’alternatiu que s’adeqüi a la unitat de convivència. El contracte ha de tenir una durada de cinc anys i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya paga l’import equivalent a 18 mensualitats de lloguer, per avançat, com a estímul als propietaris i ajut als qui ho necessiten.

Els propietaris de pisos buits interessats a oferir aquest servei i llogar el seu pis amb la garantia que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya es farà responsable d’una part del lloguer, poden adreçar-se al telèfon 977 05 11 05 o al correu electrònic [email protected].

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un home apallissa a la seva exparella a Lleida

Notícia següent

Uns 250 ucraïnesos sol·liciten la protecció temporal a Lleida

Notícies relacionades