Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Èxit d’assistència al 21è Cap de Setmana Ibèric a Alcanar

Avatar photo

Com cada any, pel primer cap de setmana d’octubre hem tingut una gran oportunitat per conèixer com era la gent de la Moleta del Remei i de les nostres terres fa 2.200 anys. El Cap de Setmana Ibèric és l’esdeveniment anual de la Ruta dels Ibers més important de Catalunya.

“Enguany, la valoració que en fem des de l’Ajuntament és molt bona, tot i que  les mesures preventives de la covid-19 han fet que algunes persones no poguessen assistir als actes pel límit de capacitat dels espais”, explica el regidor de Turisme, Jordi Monfort. “Tenim ganes de seguir apostant per la difusió del nostre llegat iber, l’any vinent esperem poder rependre el festival Tyrika amb una programació molt més àmplia”, afegeix Monfort.

A Alcanar la programació dels dies 2 i 3 d’octubre va incloure jornades de Portes Obertes al Poblat Ibèric de la Moleta del Remei i al Centre d’interpretació de  la Cultura dels ibers-Casa O’Connor, tallers didàctics adreçats a xiquets i xiquetes, un concert de música electrònica experimental a la zona d’oliveres mil·lenàries i una visita teatralitzada. En total, més de 450 persones van gaudir d’alguna de les activitats.

I com cada any, es va celebrar una conferència a càrrec del doctor David Garcia, arqueòleg director de les excavacions del jaciment Sant Jaume d’Alcanar. Tal com explica Garcia, a la conferència “a banda dels resultats de la campanya d’excavació d’enguany al jaciment de Sant Jaume, es va presentar el projecte d’impressió en 3D de les peces aparegudes en les excavacions arqueològiques, concretament les que conformaven la vaixella ritual, i que en directe es va poder observar com era el funcionament d’una d’aquestes peces, la clepsidra, tal com s’utilitzava fa més de 2.500 anys”. La conferència també es va retransmetre en directe i es pot veure en aquest enllaç.

Helena Fibla, coordinadora del Cap de Setmana Ibèric a Alcanar, destaca que “durant la visita teatralitzada a la Moleta del Remei, el públic va poder sentir el so del corn marí que es va fer sonar des del jaciment de Sant Jaume, i comprovar així com era la comunicació entre els jaciments que formaven part del Complex Sant Jaume, una experiència realment emocionant”.

D’altra banda, també cal posar en valor que es van presentar les primeres Nits de Tyrika amb un èxit d’assistència, “es va poder gaudir de música electrònica vinculada a sons de la llengua ibèrica, en un entorn fantàstic com és la zona de les oliveres mil·lenàries properes a la Moleta del Remei, on es va crear un ambient màgic gràcies a la il·luminació amb suaus llums de colors”, afegeix Fibla.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

10 joves titulats s’incorporen a la Paeria per fer pràctiques durant 6 mesos

Notícia següent

Un home obre la porta d’emergència de l’avió i fugeix per l’ala

Notícies relacionades