El Ple de l’Ajuntament de la Ràpita rebutja el Plan para la Protección del Delta de l’Ebre

El regidor de Mitjans de Comunicació, Administració Digital i Transparència, Joan Grau, renuncia a l'acta de regidor per centrar-se en la seva carrera professional

L’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat, en el plenari ordinari del mes de març, rebutjar el Plan para la Protección del Delta de l’Ebre. La proposta conjunta d’ERC, JxCAT i mR manifesta el rebuig al pla que ha elaborat el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic perquè va en contra de la problemàtica del territori i no prioritza la protecció del Delta de l’Ebre.

Amb la moció, aprovada pels vots a favor d’ERC, JxCAT i mR i l’abstenció del PSC, el plenari mostra el seu desacord perquè les actuacions que planteja afecten greument la Ràpita, ja que estableix el retrocés de 200 metres de la línia de delimitació de domini públic marítim terrestre, anul·lant el camí de guarda. És per això que el Ple de la Ràpita acorda presentar les al·legacions elaborades per la Taula del Consens pel Delta i les al·legacions signades per la ciutadania de la Ràpita al Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic abans del 5 d’abril de 2021, data en què finalitza el període de consulta pública.

El portaveu d’ERC, Albert Salvadó, ha defensat que “la proposta que fa el Ministeri és totalment contrària a les aportacions que va fer la Taula pel Consens del Delta, ara planteja un retranquejament de l’interior de la Badia dels Alfacs de 200 metres i d’aquí 20 anys en plantejarà un altre”. La portaveu de JxCAT, Helena Queral, ha exposat que “volem mantenir la morfologia del Delta i no volem renunciar a res, és un problema que ens afecta a tots i entre tots hem de fer molta força”. Per la seva banda, el portaveu de mR, Pedro Hernández, ha plantejat que “per què hem de lluitar tant per fer la carretera del Poble Nou si amb aquest retrocés la carretera desapareixerà”. I la portaveu del PSC, Rosa Anglès, ha destacat que “l’Estat és la primera administració que ha treballat pel Delta de l’Ebre, qui ha aportat recursos és el Ministeri perquè sinó el Trabucador estaria trencat”.

D’altra banda, en el plenari d’avui, el regidor de Mitjans de Comunicació, Administració Digital i Transparència, Joan Grau, ha presentat la renúncia a l’acta de regidor per centrar-se en la seva carrera professional. Grau ha mostrat el seu agraïment amb tot el consistori i ha expressat que “tenim la Ràpita en mans d’un grup de bones persones, obsessionades per fer del nostre poble un poble referent a les nostres terres i en plenes capacitats, tot i les dificultats de la conjuntura actual, de dur-ho a terme”.

La regidora del grup mR, Francina Molina, ha anunciat que abandonarà el grup mR i passarà a ser membre no adscrita. En el plenari, Molina ha explicat que “quan es treballa amb un grup de persones s’ha de treballar a gust, amb ganes i amb la llibertat de poder aportar opinions sense que ningú et jutgi i et qüestioni la feina feta”.

A més, el plenari ha aprovat la moció d’ERC en reconeixement dels drets de les persones trans i suport a una Llei trans estatal amb els vots a favor d’ERC, JxCAT i mR, i l’abstenció del PSC; i ha rebutjat la moció del PSC sobre la construcció d’un nou hospital, amb els vots a favor del PSC i mR, i els vots en contra d’ERC i JxCAT.