El centre de les Cases passa a ser peatonal la major part del dia durant el juliol i agost

L’Ajuntament d’Alcanar, amb la col·laboració de la Policia Local, ha posat en marxa des d’avui mateix un dispositiu especial que es desenvoluparà fins al dia 15 de juliol per a peatonalitzar el centre de les Cases d’Alcanar durant els mesos de juliol i agost. Així, durant els pròxims dies la Policia Local informarà i farà pedagogia entre el veïnat i la ciutadania. A més, s’han instal·lat senyals i s’estan repartint fulletons informatius a peu de carrer i també pels habitatges.

L’objectiu de la Policia Local d’Alcanar és reduir el risc d’atropellament de peatons i augmentar la seguretat i tranquil·litat de la ciutadania i dels turistes durant l’estiu.

Francisco Javier Martí, sotsinspector cap de la Policia Local d’Alcanar ha recordat que “l’horari de tancament al trànsit rodat al nucli urbà de les Cases serà de les 11 del migdia a la 1 de la matinada, a excepció dels vehicles autoritzats, és a dir, els veïns de la zona i els que van al port pesquer a fer feines de mar o al Nàutic, així com els vehicles d’emergència”. Amb aquesta mesura, per tant, els proveïdors de serveis tenen temps fins a les 11 per a poder entrar a la zona.

Jordi Bort, regidor de Governació i cap de la Policia Local, ha explicat que des del consistori es mostren esperançats amb el funcionament de la mesura, ja que “serà una forma d’apropar-se a un model de poble segur, amb una baixa càrrega de trànsit, menys contaminació i per la convivència social”.

La mesura afecta el passeig (carrer Lepanto), carrer del Callao, carrer de Mallorca, carrer de l’Alguer, Trafalgar, Verge del Carme, Plaça Sant Pere, carrer Cádiz, plaça del Pou, carrer del Mare Nostrum, carrer de Joan Miró, carrer Gravina i Galiano. L’Ajuntament d’Alcanar ha habilitat diversos pàrquings per a facilitar que els vehicles puguen estacionar al voltant de la zona limitada.

La idea va néixer ara fa un any, arran de la pandèmia. Per tal de guanyar espai i evitar les aglomeracions de persones, es va restringir la circulació de vehicles a les zones més concorregudes del municipi. Aquesta mesura va ser molt ben rebuda i va evidenciar que el nucli urbà de les Cases necessitava transformar-se en un lloc més amable.

“Aquesta experiència ja s’ha implementat a altres pobles turístics com el nostre, amb beneficis notables per a les persones i el comerç, fomentant el passeig tranquil. I, a més, representa un primer pas amb vista a la futura gestió de la mobilitat municipal i també a escala global”, ha afegit l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig.