Alcanar comença la segona fase de l’operatiu d’emergència després de les inundacions

L’ajuntament d’Alcanar (Tarragona) ha començat aquest dijous la segona fase de l’operatiu d’emergència que va activar ahir dimecres després de les pluges torrencials que van provocar inundacions.

En un comunicat, ha explicat que no pot donar una xifra estimada dels danys materials, si bé han estat greus i evidents –en les seves paraules–.

Durant els propers dies els serveis municipals recorreran els carrers per recollir les escombraries generades en baixos, magatzems i locals comercials: s’ha fet un avís a la ciutadania perquè no es desplaci i deixi la runa al carrer i s’ha habilitat una xarxa de voluntariat per recolzar els veïns que han de netejar.

En la primera fase de l’operatiu, la “principal prioritat de l’Ajuntament d’Alcanar ha estat la seguretat dels veïns”; una vegada constatat que tothom està fora de perill i amb les necessitats bàsiques cobertes, segons el consistori, s’ha pogut passar a la segona fase.

La passada nit 65 persones es van allotjar a l’hotel Carlos III, cinc al Montecarlo i 19 al pavelló municipal; aquest dijous a la tarda l’operatiu del pavelló ha finalitzat i una desena de persones continuaran allotjades en hotels.

L’alcalde del municipi, Joan Roig, ha demanat que “les administracions supramunicipals ajudin l’Ajuntament d’Alcanar a afrontar la magnitud d’aquesta tragèdia”.

“Tirarem endavant, però sols no podem”, ha emfatitzat, i ha demanat urgència en tramitar les ajudes ja que les de 2018 van arribar gairebé dos anys després.