Alcanar celebra el Tast de primavera

Un any més no ha estat possible celebrar les festes de maig a causa de les restriccions dictades per la Generalitat, a tota Catalunya, per tal de frenar l’expansió de la pandèmia de covid-19.

No obstant això, l’índex de vacunació al municipi ha augmentat en els darrers dies i en aquests moments la situació epidemiològica es troba estable. Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Alcanar ha preparat una programació cultural per a aquest cap de setmana seguint les mesures de seguretat i protecció que marca el Procicat, amb el propòsit de celebrar un altre Tast de primavera la setmana vinent, una vegada ja s’haja aixecat l’estat d’alarma.

Divendres, 7 de maig, a les 20.30 h, al Verger de la Mestra Gual, se celebrarà un concert del cantant i escriptor de cançons Cesc Freixas. Aquest 2021 Freixas presenta “Memòria”, el disc més representatiu de la seua trajectòria musical, on hi evoca tota la maduresa poètica i l’essència d’un so més càlid i proper, situant-lo com un dels principals artistes de la cançó d’autor del nostre país. I ho fa amb els arranjaments acurats i detallistes de Victor Nin, l’espectacular guitarrista que l’acompanya des dels seus inicis.

Dissabte, 8 de maig, també al Verger de la Mestra Gual, Miquel Bort presentarà el seu darrer llibre, Amore, amb inscripció prèvia al telèfon 627338980. Escriptor i agent de trànsit dels Mossos, enguany ha debutat en la literatura eròtica amb Amore, una passional i clandestina història d’amor i de sexe que ja va per la segona edició. Posteriorment actuarà la banda musical canareva Sukre.  El seu estil és el pop-rock canareu amb tocs de rumba en format acústic i les seues cançons defineixen molt bé l’essència del municipi, gent d’ofici pagesos i mariners, que estima la seua història, cultura i tradició.  Entre el seu repertori es podrà escoltar la cançó «Amore», que la banda ha compost basant-se en la història d’amor del llibre de Miquel Bort.

Els concerts de Cesc Freixas i Sukre tenen un cost d’1 euro, la recaptació total es destinarà al fons de contingència de la covid-19. Les entrades es poden adquirir a l’Ajuntament d’Alcanar i  l’Oficina de Turisme de les Cases.

Diumenge, 9 de maig, serà el torn dels menuts de casa en un altre escenari, la plaça Lluís Companys d’Alcanar, que es podran submergir en jocs d’aventura i enginy molt emocionants. A les 11 h, tindrà lloc un scape room per a xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys, amb grups bombolla, “Endinsa’t en la bombolla i recupera el gran tresor Maya”, mentre que a les 18 h se’n farà uns altres pers als majors de 12 anys, “Allibera el món de la maledicció Maya”.